• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred piatimi rokmi išiel získavať skúsenosti do sveta. Po troch sezónach v Španielsku a dvoch v USA prišiel odštartovať Šimon Krajčovič svoju profesionálnu kariéru k účastníkovi Eurovia SBL BK Levickí Patrioti.

Rozohrávač Levíc prišiel do najvyššej slovenskej súťaže po dvojročnom pôsobení za oceánom, kde obliekal dres College of the Sequoias a univerzity Loyola Marymount. „Obrovské skúsenosti, či už po basketbalovej i nebasketbalovej stránke. Hrá sa tam agresívny, rýchly a veľmi atletický basketbal. Nebolo to jednoduché, keďže som sa musel prispôsobiť,“ spomína na pôsobenie v Amerike Krajčovič. Jeden z nastupujúcich členov mladej generácie si na seba navliekol počas leta aj reprezentačný dres. Ako hodnotí toto účinkovanie člen Levických Patriotov? „Reprezentácia bola výborná skúsenosť, pôsobil som pod taktovkou skvelého trénera, od ktorého som sa veľmi veľa naučil. Dalo mi to kopu skúseností, ukázalo mi to, na čom mám popracovať. Som strašne rád, že som tam bol. V podstate som prišiel sem pripravený,“ odpovedá Krajčovič.

Svoju profesionálnu kariéru sa rozhodol mladý rozohrávač odštartovať v ambicióznom levickom tíme, ktorý zatiaľ nenašiel v prebiehajúcom ročníku premožiteľa. „Som veľmi rád, že som sa dostal do Levíc. Je tu mladý a ambiciózny tréner, ktorý sa rozumie basketbalu. Môžem sa od neho stále učiť niečo nové. Dostal som šancu vybojovať si svoj priestor, čo je pre mňa teraz najdôležitejšie, aby som hral čo najviac. Všetko je tu výborné,“ uviedol slovenský reprezentant.

Krajčovič dostáva od Hojča čoraz väčší priestor, čo si samozrejme ako nováčik v tíme veľmi cení: „Snažím sa ho nesklamať, keď od neho dostanem minutáž. Je tu veľká konkurencia, preto sa snažím o tie minúty aj bojovať. Každú minútu sa snažím využiť, aby som sa presadil, bol platným hráčom a dostával čo najviac priestoru.“

Štyri stretnutia, štyri víťazstvá, to je doterajšia bilancia Levíc zo súťažných zápasov. „Tímovo hráme výborne. Ja osobne som sa trochu pomalšie rozbiehal, proti Komárnu to bol asi prvý zápas, ktorý mi vyšiel. Chytil som sa hlavne obranou, čo mi veľmi pomohlo. Potom to už všetko išlo dobre a dúfam, že to takto bude pokračovať,“ myslí si Krajčovič. V čom vidí levický hráč hlavný rozdiel medzi profesionálmi? „Všetci chalani sú profesionáli, je to vidieť aj na prístupe k tréningom a zápasom. Hrá sa fyzický basketbal, treba vedieť čítať hru,“ povedal 22-ročný basketbalista.

Ciele Krajčoviča sa v premiérovom ročníku sústredia hlavne na tímový úspech, v ktorom sa posnaží svojou trochou nadviazať na minuloročnú úspešnú sezónu Levíc. „Po individuálnej stránke nemám nejaké dlhodobé ciele, samozrejme chcem, aby sa mi čo najlepšie darilo,“ dodal rozohrávač Patriotov.

Foto: Lukáš Droppan