• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalová Eurobia SBL Liga pokračuje v stredu ôsmim kolom, no hráči KB Košice v ňom majú voľno. V rámci tréningov tak môžu vstrebávať radosť z presvedčivého víťazstva nad Nitrou a pomaly sa začať pripravovať na sobotňajší duel proti Lučencu.

“Proti Nitre to bolo celkom dobré. Nevyhli sme sa výpadku v druhej štvrtine, ale je vždy dôležité, aby boli také výpadky čo najkratšie. V tretej štvrtine sme našťastie začali sme dobre brániť, rýchlo prechádzať do protiútokov a celé sme to zrýchlili. To je naša hra a len takto môžeme byť úspešní,” vracia sa k poslednému triumfu 101:67 rozohrávač Milan Žiak. Bol to práve on, kto v posledných sekundách pokoril magickú stobodovú hranicu. “Naposledy nám to doma proti Spišskej Novej Vsi tesne ušlo a tréner bol z toho nervózny. Snažili sme sa to teda napraviť a hlavne potešiť ľudí na tribúnach. Som rád, že sa to podarilo.”

Radosť z prekonania stobodovej hranice mali aj Milanovi spolužiaci, ktorí sa môžu tešiť na malé pohostenie. “Toto sú vždy príjemné starosti. Buď vyzvem partnerku k tomu, aby niečo upiekla, alebo pozvem chalanov von na nejaké pivko.”

Nitra je už ale minulosťou a Košičania sa začínajú sústrediť na Lučenec. Ten hostí v stredu bratislavský Inter a v úvode sezóny sa prezentuje vo veľmi sympatickom svetle.

“Lučenec som videl už v príprave a dá sa o nich povedať, že v pozícii nováčika nemajú čo stratiť. Nečakám ľahký zápas, pretože hrajú s veľkou energiou. Skôr či neskôr sa na nich niekto z favoritov určite potkne, ale ja verím, že to nebudeme my. Potrebujeme ale zabrať naplno,” uvedomuje si Milan Žiak.

Býci patria v tabuľke medzi tri tímy, ktoré zatiaľ utrpeli iba dve prehry. Lepšie sú na tom jedine Levice, ktoré prehrali jediný zápas. Práve ten považuje Milan za doposiaľ najväčšie prekvapenie sezóny.

“Tabuľka je stále trochu skreslená, pretože niektoré tímy majú viac zápasov, iné menej. Najviac ma ale zatiaľ určite prekvapila domáca prehra Levíc s Karlovkou. V Leviciach som hrával a tak ich pochopiteľne pozorne sledujem. Neviem čo sa tam stalo, ale Karlovka musela zahrať výborne. Tento výsledok iba poukazuje na vyrovnanosť súťaže a zdvojnásobuje našu ostražitosť pred sobotňajším duelom proti Lučencu,” dodal Žiak.

Zápas KB Košice – MBK Lučenec je na programe v sobotu, 12. novembra o 19.00 v Angels Aréne.

Autor a foto: Peter Jesenský, Foto: kbkosice.sk