• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po dvojmesačnej prestávke zavinenej zranením sa na Karlovke vrátil v levickom drese Reginald Keely. Americký pivot hneď ukázal, ako mu basketbal chýbal. Súperovi dal 19 bodov a výraznou mierou sa podieľal na víťazstve Patriotov.

Keelyho vyradilo z hry 7. januára zranenie záprstnej kostičky na pravej ruke. Od súboja so Svitom chýbal svojmu tímu viac ako dva mesiace, počas ktorých ho zastúpil jeho krajan Mychal Ammons. Po návrate zaznamenal okrem 19 bodov aj 8 doskokov, 3 asistencie, dva zisky a dva bloky. „Som veľmi rád, že sme vyhrali. Nášmu výkonu chýbali viaceré parametre, najmä v obrane sme zaostávali za svojimi predstavami. Blíži sa play off, takže každá výhra v tejto časti sezóny sa počíta. Bude rozhodovať v súvislosti s nasadením vo vyraďovacej časti. Cítil som sa dobre. Ruka je už v poriadku. Kondične to ešte nebolo úplne na sto percent. Postupne sa do toho budem dostávať. Verím, že to bude už len lepšie. S bodmi a hrou môžem byť spokojný. Kondičný výpadok som už spomínal, takže na tom ešte popracujem,“ zhodnotil stredajšie stretnutie levický pivot.

Aj jeho pričinením si Patrioti zabezpečili istotu domáceho prostredia v štvrťfinále. Aktuálne sú v tabuľke na štvrtom mieste, živia však šancu preskočiť tretiu Prievidzu, kde sa práve v sobotu predstavia. „Chceme skončiť čo najvyššie. Hrať čo najlepší basketbal a v play off ukázať to najlepšie, čo sa dá. Samozrejme, každý tím v lige chce vyhrať titul. My chceme v prvom rade hrať dobrý basketbal. Chceme byť silným súperom každému družstvu v súťaži. Už sa teším na play off, kde sa ukáže ako sa nám podarí zhodnotiť to, ako sme sa zohrali počas roka,“ vyhlásil Keely.

S nedávnym príchodom T.J. Bannistera sa dostavilo aj zlepšenie herného prejavu. Ako vníma hráč Levíc momentálnu silu družstva? „Máme dobrý tím, je v ňom množstvo talentovaných hráčov. Mohli by hrať v ktoromkoľvek mužstve v lige. Som rád, že môžem s takýmito spoluhráčmi pôsobiť v jednom družstve a pokúsime sa dosiahnuť čo najlepší výsledok,“ odpovedal Keely. Výsledky tímu sa odrazili aj na fanúšikovskej podpore, ktorá sa nie raz ukazuje aj na vonkajších stretnutiach. „Chodia s nami aj na zápasy, ktoré hráme na súperových palubovkách. Cítime ich podporu a veľmi nám to v zápasoch pomáha,“ uviedol na záver americký basketbalista.

Foto: Lukáš Droppan