• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Inter zaznamenal prvú vonkajšiu prehru na palubovkách súperov v tohtoročnom play off. Majstrovské oslavy sa tak minimálne do soboty odkladajú, v Komárne totiž prehrali o dvadsať bodov. Tréner "žlto-čiernych" Oliver Vidin poznamenal, že s takýmto výkonom by neuspeli proti žiadnemu tímu.

"Bolo to určite o sústredení. Myslím si, že v hlavách sme mali, že vyhrávame 3:0 a titul sa vyhrá sám. Titul sa nevyhrá sám. Musíme sa spamätať do ďalšieho zápasu a začať hrať od začiatku. Hovoril som to aj chlapcom, vedia to aj oni sami. Myslím si, že sme kompletne ako tím, odo mňa ako trénera až do posledného hráča podcenili situáciu. Neodovzdali sme správny výkon, práveže sme podali výkon pod úroveň finále," povedal po prehre Oliver Vidin.

Jeho zverenci podali biedny strelecký výkon hlavne v prvých dvadsiatich minútach súboja. Po polčase mali na svojom konte len 23 bodov. Po prestávke síce zlepšili svoju hru, ale na rozbehnutého súpera to už nestačilo. "Neboli sme sústredení, nepremenili sme strely spod koša. Tridsaťpercentná streľba za dva body hovorí za všetko, to je pod každú úroveň. Takto sa nedá vyhrať, musíme mať minimálne 40 alebo 50-percentnú streľbu spod koša, aby ste mohli vyhrať proti hocijakému súperovi. Určite sme si nezaslúžili vyhrať. Komárno nám nedovolilo, aby sa ten 20-bodový náskok zo začiatku zápasu zmenil. Nedovolili nám, aby sme ho znížili. Musíme hrať lepšie, musíme podať lepší výkon, tie hlavy boli asi niekde inde. Ani jeden zápas sa takto nemôže vyhrať, ani s Komárnom, ani so Spišskou Novou Vsou alebo Nitrou by sme nevyhrali, keď prídeme s takouto náladou v útoku. Musíme hrať lepšie v útoku, obrana už začínala z toho, že sme stratili nejaké lopty. Nehrali sme inteligentne v útoku, nedarilo sa nám aj spod koša. Potom začala nervozita, nevedeli sme sa dotiahnuť do vyrovnaného zápasu," vyjadril sa kormidelník Interu.

Víťazstvo o päť bodov v druhom polčase však nemalo pre Vidina žiaden význam: "To, že sme druhý polčas možno aj vyhrali, to neznamená nič. Stále si myslím, že v prvom polčase sme museli odovzdať lepší výkon. S 23 bodmi za prvý polčas nevyhrá žiaden tím a nie proti takému súperovi, akým je Komárno. Nie sú náhodou vo finále."

Prvá šanca na zisk štvrtého majstrovského titulu Interu v ére samostatnosti sa odkladá minimálne na sobotu, kedy sa opäť predstavia "žlto-čierni" pred domácim publikom. Recept na úspech je podľa Vidina jasný: "Séria sa sťahuje k nám a dúfam, že tam aj skončí. Bude potrebné odovzdať aspoň priemerný výkon. To, čo sme predviedli nie je ani blízko k výkonu, to nie je výkon. Musíme si to zanalyzovať, pozrieť si video a popracovať v priebehu dvoch dní na tom, na čom sa dá."

Foto: Vladimír Dorňák