• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V januári 2016 prišiel krídelník Interu Tomáš Mrviš počas súboja s T.J. Bannisterom o obličku. Doktori pochybovali o jeho návrate do profesionálneho basketbalu, odchovanec Handlovej sa však nevzdal a pri svojom veľkom návrate na palubovky sa radoval s tímom zo zisku majstrovského titulu.

 

Dvadsaťšesťročný basketbalista tak získal vôbec svoje prvé zlato v mužskom basketbale. "Je to super, až teraz si to začínam uvedomovať. Na ihrisku som ešte pozeral, čo sa to vlastne deje. Keď sme v predchádzajúcom roku vypadli 0:4 s Komárnom v semifinále, tak som si povedal, že sa musím vrátiť a získať majstrovský titul. Od malička to bol môj sen, teraz sa splnil po takomto úraze. Som veľmi vďačný za to," povedal Mrviš po rozhodujúcom finálovom zápase. Krídelníka "žlto-čiernych" potešil fakt, že majstrovské oslavy mohli prepuknúť na domácej palubovke: "My sme fakt chceli ísť do Komárna s tým, že to oslávime tam. Nechceli sme nechať Komárno chytiť sa, ale napokon to vyšlo takto. Možno je to o to krajšie."

Na Pasienkoch zapadlo všetko do seba podľa predstáv, vedenie klubu vytvorilo výborný kolektív pod vedením trénera Olivera Vidina a do Mrviša vložili dôveru aj napriek ťažkému zraneniu. "V Interi bola v tejto sezóne neuveriteľná partia, nedá sa to porovnať s predchádzajúcim rokom. Na tréningy sa chodilo s radosťou bojovať pre týchto chlapcov. Každý jeden z nich je totiž super človek. Už som to dávnejšie hovoril, som veľmi vďačný Interu za to, ako sa o mňa postaral. Taktiež Fitclinic, kde mi poskytli pomoc. Aj trénerovi, lebo si myslím, že mi od začiatku veril a dával mi príležitosti. Možno iný tréner by nemal takú odvahu. Keď som pociťoval šancu od trénera, tak som sa chcel odvďačiť výsledkami," uviedol Mrviš. 

Hráč Interu potvrdil v sezóne 2016/2017 svoju všestrannosť, hral na viacerých postoch, hlavne v play off zastupoval v tíme pozíciu druhého rozohrávača. Celkovo odohral 54 zápasov s priemerom 9,4 bodu, 3,9 doskoku, 2,7 asistencie a 1,4 zisku. "Túto sezónu som hral vlastne na štyroch pozíciách. Na pozícii jednotky som hral v mládežníckych družstvách. Keď ma trénoval Oliver Vidin, tak ma tiež používal na pozícii jednotky v reprezentácii. On vedel, že mám na to, aby som hrával aj jednotku. Všestrannosť prišla z toho, že som od malička hrával aj rozohrávača. Rozohrávač by mal mať každú pozíciu dobre prečítanú. Potom som vyrástol, prišla aj pozícia štyri. Keď bolo potrebné pomôcť tímu, tak som s tým nemal vôbec problém," zhodnotil svoje využitie hráč Interu.

Po úspešnom návrate na palubovky a zisku majstrovského titulu sa u Mrviš otvára otázka návratu do slovenskej reprezentácie. Ako to cíti samotný hráč? "Bavili sme sa o tom, ešte neviem aký bude môj zdravotný stav, pretože som už išiel z posledného v závere sezóny. Sezóna ma dosť vyčerpala. Musíme si sadnúť s doktormi a fyzioterapeutmi a prehodnotiť to. Ak by som bol pripravený, tak určite chcem reprezentovať. Je to pre mňa česť, ale zdravie je prvoradé," odpovedá na záver Mrviš.

Foto: Vladimír Dorňák