• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Stačilo si len prečítať včerajšie reakcie fanúšikov GKK Šibenik na informáciu o odchode Tea Petaniho do Levíc a hneď bolo jasné, ako veľa pre tento klub znamenal a ako si za štyri sezóny dokázal podmaniť ľudí v tomto meste. Na internete je niekoľko videí, ako práve Petani po zápase rozspievaval víťazné chorály fanúšikov.

O jeho prestupe do Levíc informovali včera chorvátske médiá a Teo poslal všetkým odkaz, že na štyri roky v Šibeniku nikdy nezabudne. Keďže ho však nik z klubu od skončenia sezóny neoslovil a nevie sa čo bude s klubom ďalej, rozhodol sa pre zmenu prostredia a akceptoval serióznu ponuku, ktorá prišla z Levíc. My sme 29-ročného rodáka zo Zadaru oslovili s krátkym rozhovorom.

- Prečo si sa rozhodol prijať ponuku Levíc a po štyroch rokoch zmeniť klubové farby?

Levice prišli so serióznou ponukou. Môj agent mi povedal veľa pozitívnych vecí o klube, manažmente, fanúšikoch aj meste, nebolo preto ťažké sa pre mňa rozhodnúť. Pozrel som si na internete nejaké videá z Levíc a videl som, že hala bola takmer vždy plná a podporovala svoj tím.

- Zisťoval si si teda informácie predtým ako padlo tvoje rozhodnutie?

Samozrejme, na youtube som si pozrel nejaké zápasy z minulej sezóny a na google som sa snažil čo-to nájsť o meste. Hovoril som s hráčmi, ktorí už na Slovensku hrali a oni mi povedali, nech to vezmem a užijem si atmosféru na zápasoch.

- Patril si medzi lídrov v Šibeniku a v podobnej pozícii by ťa rád videl aj tréner Levíc Teo Hojč. Si na to pripravený?

Posledné štyri roky som viedol na palubovke Šibenik, ktorý bojoval o najvyššie priečky v Chorvátsku. Nemám preto problém hrať a viesť družstvo pod tlakom.

- V budujúcom sa tíme Levíc sú z legionárov okrem teba aj Žarko Djurič a Miha Vašl. Poznáš týchto chlapcov?

Poznám Žarka Djuriča, hral za druhý klub tu v Šibeniku. Je to skvelý hráč, teším sa že si spolu zahráme a na úvod to bude pre mňa určite jednoduchšie. Nepochybujme o tom, že Miha Vašl, ktorý stojí na prahu účasti v slovinskej reprezentácii je špičkový hráč. Verím, že to pre nás všetkých bude skvelá sezóna.

Autor: Ladislav Garaj, zdroj: basketballevice.sk

Foto: bhbasket.ba