• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V stredu proti Interu naskočila prvýkrát v žlto-zelenom drese nová posila Patriotov Dwayne Benjamin. S americkým krídelníkom sme hovorili o jeho prvých dojmoch z nového kolektívu a prostredia.

Debut hráča s č. 14 na drese bol podľa očakávania vlažný. Do zápasového diania sa totiž vrátil po viac ako mesačnej pauze zavinenej zranením, s levickým tímom bol len krátku dobu, preto bolo napokon z toho necelých päť minút na palubovke. Do štatistík si zapísal dve neúspešné strely, dva doskoky, jeden blok a jednu stratenú loptu. „Bol to dobrý zápas. Rozbiehali sme sa trochu pomalšie, ale nevzdali sme sa. Z tejto časti som bol nadšený, že sme bojovali. Snažil som sa trochu dostať do toho, tréner si ma chcel vyskúšať, aby som si odskúšal prostredie, atmosféru a tím. Neboli odo mňa veľké očakávania, keďže som sa vrátil po zranení,“ zhodnotil Benjamin svoj debut.

V Leviciach je ešte len krátku dobu, no noví spoluhráči a tréneri zanechali u neho pozitívny dojem: „Tréner má dobré plány do zápasov. Vie, čo presne chce. Spoluhráči sa snažia, aby som sa čo najrýchlejšie aklimatizoval.“ Američan prišiel k úradujúcemu majstrovi s výbornou vizitkou z predchádzajúcich klubov, preto budú od neho aj veľké očakávania. Ako sa s nimi popasuje samotný basketbalista? „Je dobré, že som bol bez klubu iba niekoľko dní. Vedenie verí, že zapadnem to tímu. Viem pomôcť na doskokoch, hrať defenzívu na rôznych postoch. Budem sa snažiť urobiť čokoľvek, čo odo mňa bude tím požadovať, aby to prinieslo víťazstvá. Mojim osobným cieľom je zisk majstrovského titulu. Preto som si tento tím vybral a preto som sem prišiel. Necítim na seba tlak. Hrám basketbal, keď to padá, tak to padá. Pracujem na sebe tvrdo, preto necítim tlak,“ odpovedala nová posila „žlto-zelených“.

Česká a slovenská najvyššia súťaž sú v mnohom podobné, ako v Pardubiciach, tak aj v Leviciach bude hrať Benjamin o tie najvyššie pozície. Mal pred svojim príchodom nejaké informácie o lige? „Niečo málo viem o súťaži, je to veľmi podobné českej najvyššej súťaži. Nevidím tam nejaké veľké rozdiely,“ uviedol krídelník Patriotov.

Zdroj: basketballevice.sk, Foto: Lukáš Droppan