Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

Priebežné prvé miesto v tabuľke, domáca neporaziteľnosť a celkovo šesťzápasová šnúra výhier v rade. V Košiciach zatiaľ zapadá všetko do seba, s čím súhlasí aj jeden z oporných pilierov tímu slovenský reprezentant Michal Baťka.

„Myslím si, že prvá štvrtina nám vyšla ku spokojnosti. Vyhrali sme dôležité zápasy vonku a hlavne sme si postrážili domáce prostredie. Zatiaľ je za nami len prvá štvrtina základnej časti, ale myslím si, že ak budeme takto pokračovať, tak môžeme byť na konci celkom vysoko,“ začal s hodnotením slovenský reprezentant v službách Košíc. „Býci“ síce v úvode prehrali na palubovke Interu a Svitu, ale doma nenašli premožiteľa v žiadnom z doterajších šiestich stretnutí.

Body dokázali získavať aj na palubovkách hostí, cenné triumfy si pripísali na Karlovke, v Komárne a v Leviciach. „Doma sme neprehrali a vyhrali sme na palubovkách Levíc a Komárna. Nestáva sa to často, aby hosťujúce družstva u nich vyhrávali. Teraz ťaháme šnúru víťazných zápasov, takže určite v tom hrá svoju rolu aj psychika. Základom je, že sme pristúpili k týmto a ďalším stretnutiam maximálne zodpovedne. V našej lige môže aj najslabšie družstvo potrápiť kvalitnejšie a dokonca poraziť ho aj na ich domácej palubovke. Sme radi za tie zápasy, ktoré sme zatiaľ vonku vyhrali,“ uviedol Baťka.

Vedeniu košickému klubu vyšli pred sezónou aj zmeny v legionárskych radoch, síce sa pred jej štartom museli rozlúčiť s talentovaným maďarským rozohrávačom Csabom Kucsorom a neskôr aj s Nikolom Vasojevičom, ale inak sa zahraniční hráči stali podľa očakávania ťahúňmi tímu Dražena Brajkoviča. „Čo sa týka hráčskych zmien, to je otázka na trénera. Ja som osobne rád, že sme sa zohrali a smerujeme dobrým smerom,“ povedal pivot Košíc. Baťka patrí k dôležitým hráčom v tíme, čo sa odzrkadľuje aj na jeho priemeroch zo zápasov – 12,0 bodu, 6,8 doskoku, 2,2 asistencie a 1,7 bloku. S akými cieľmi teda idú hráči Košíc do ďalšej štvrtiny základnej časti, v ktorej sa už bude rozhodovať aj o nasadení na Final Eight turnaj Eurovia Slovenského pohára? „Budeme sa snažiť pracovať tak, ako doteraz na tréningoch a ísť od zápasu k zápasu, aby sme boli všetci spokojní,“ odpovedá na záver Baťka.

Foto: Peter Jesenský