• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred sezónou sa posunul z asistentskej stoličky na pozíciu hlavného trénera. Pod vedením Petra Ivanoviča sa opäť Karlovka vrátila k tomu, čo ju zdobilo v nováčikovskej sezóne.

Rýdzo slovenský tím prešiel pred sezónou viacerými zmenami, ale na výsledkoch to zatiaľ nezanecháva žiadne výraznejšie stopy. „Vysokoškoláci“ z Bratislavy opäť vzbudzujú rešpekt súperov a zatiaľ sa pohybujú na pozíciách zaručujúcich miesto v play off. Presvedčiť sa o tom mohol v stredu nováčik z Lučenca, ktorý prehral na palubovke Karlovky 65:84. Po prehre v dvojnásobnom predĺžení s Handlovou, mali pre zverencov Petra Ivanoviča dva body významnú hodnotu. „Hlavne po dramatickom závere v Handlovej, kde na konci vyhral šťastnejší tím. Nemyslím si, že by bola po Handlovej nejaká zlá nálada v tíme. Mrzelo nás to, keďže sme siahali na víťazstvo. To nás len utvrdilo, že musíme na sebe viac pracovať a drieť. Tie víťazstvá prídu. Proti Lučencu sme potrebovali na domácej palubovke zvíťaziť, čo sa nám aj podarilo. Som za to rád,“ povedal po víťazstve Ivanovič.

Po stredajšom 16. kole má jeho tím na konte päť víťazstiev a momentálne okupuje ôsmu pozíciu v tabuľke. Mohla byť však zápasová bilancia v ich podaní lepšia? „Môžeme hovoriť o dvoch zápasoch, kde sme siahali na víťazstvo, ale nevyšlo nám to. Momentálne to je tak, ako to je. Pozeráme do budúcnosti, kde sa budeme snažiť vyhrať čo najviac zápasov,“ odpovedá tréner Karlovky. Podľa jeho slov sú slabinou tímu chýbajúce skúsenosti v kľúčových momentoch zápasov, ktoré sa tréningami nedajú získať. „Bodaj by sme mali čo najviac tesných a vyrovnaných zápasov, kde budeme naberať potrebné skúsenosti a víťaziť,“ myslí si Ivanovič.

V tíme sa vypracoval na streleckého lídra s viac ako 15 bodmi rozohrávač Dalibor Hlivák, dvojcifernú hranicu atakuje tiež Michal Kožár. Zbytok tímu výrazne bodovo nevyčnieva, nechýba trénerovi nejaký ďalší stabilne bodujúci hráč? „Nebral by som to asi tak, Dalibor je možno strelecký líder, ale vždy sa objavia dvaja, traja či štyria dvojciferní strelci. Myslím si, že to rozdeľujeme medzi viacerých hráčov. Jeden zápas to je Dalibor, v Handlovej prekonali traja 16-bodovú hranicu. Nepovedal by som, že chýba nejaký pravidelný strelec,“ uviedol kormidelník bratislavského celku.

Pod Ivanovičovou taktovkou sa v A-tíme opäť zapracovávajú aj talentovaní mladíci, prvé minúty v Eurovia SBL už stihli nazbierať napríklad Filip Halmeš a Juraj Páleník. „Sú to mladí chalani, pracujú na sebe na každom tréningu. Budúcnosť majú všetci basketbalovú. Verím, že možno o dva – tri roky budú stabilnými piliermi tímu,“ vyjadril sa na ich adresu Ivanovič. Tiež potešujúci fakt je, že výrazný herný progres oproti predchádzajúcemu ročníku ukazujú viacerí hráči medzi inými Branislav Brliť a Juraj Krajčír. „Dostávajú zaslúžený priestor na ihrisku a snažia sa ho maximálne využiť v prospech tímu“ dodáva tréner A-tímu.

Karlovku nečakajú v druhej štvrtine základnej časti ľahké stretnutia, ale boj o účasť na Eurovia Slovenskom pohári a play off miestenku nemienia len tak ľahko zabaliť. „Tým, že predohrávame niektoré zápasy a vymenili sme s Interom a Prievidzou domáce prostredie, tak to bude asi ťažšie. Chceme získať čo najviac víťazstiev, ale hlavne podávať výkony, ktoré potešia našich fanúšikov.,“ uzatvára rozhovor Ivanovič.

Foto: Martin Šopinec