• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Basketbalisti Nitry prehrali šiesty zápas po sebe, tentoraz v Bratislave s Interom 35:95. Tridsaťpäť bodov dosiahnutých jedným mužstvom v stretnutí je číslo, ktoré vzbudzuje pozornosť.

Prispel k tomu okyptený káder Nitranov a kvalitné celozápasové nasadenie „žlto-čiernych“. „Corgoni“ prišli do Bratislavy už bez rozohrávača Mylesa, chýbali zranení pivoti Štefek a Miloševič. Bolo vidieť, že družstvo je po odchode generálneho manažéra Petra Semana v akejsi prestavbe. Po zápase v Bratislave je už známa prvá posila, je ňou 26-ročný Srb Bogdan Riznič. Tréner Nitranov Dragan Ristanovič si je vedomý, že s mužstvom ho čaká v nasledujúcich dňoch veľa práce: „Väčšina hráčov, ktorí sú v súčasnosti v kádri ešte potrebuje zbierať skúsenosti. Budem s mužstvom robiť čo sa bude dať. Druhá vec je, že nie všetci sú schopní akceptovať pripomienky a zapracovať ich do svojho herného prejavu. Aj ja som bol v minulosti aktívnym hráčom a viem, že nestačí predviesť kvalitný výkon v jednom-dvoch zápasoch. Všetko je to o konštantnosti výkonov a ochote na sebe pracovať. Teraz bude možnosť ukázať na čo máme a ja verím, že sa nám podarí všetko urobiť tak ako si predstavujeme.“

V Nitre sa chystajú aj ďalšie zmeny, situácia by sa mala meniť. „Dúfam, že sa zlepšia podmienky na basketbal, upokoja sa veci okolo klubového diania a v neposlednom rade očakávam väčší záujem hráčov o ich progres. Tí, ktorí tu sú aj tí, ktorí prídu musia pochopiť, že úroveň najvyššej súťaže je veľmi vysoká a vyžaduje plnohodnotné nasadenie počas celého pobytu na palubovke aj v tréningu,“  zamyslel sa Ristanovič.

Nitrianskymi ambíciami je určite zlepšenie herného prejavu a postup do play off, čo zabezpečuje umiestnenie do ôsmeho miesta po základnej časti. „Súťaž je dlhá. Ak nadviažeme na naše dobré zápasy, posilníme káder, tak si myslím, že výsledky prídu. Keď som pri mužstve začínal, darilo sa nám viac. Potom prišlo v klube k niektorým zmenám, čo určite ovplyvnilo účinkovanie nášho družstva v súťaži. Vždy som bol optimistom a aj teraz verím, že po určitej konsolidácii sa nám opäť začne dariť,“ uzavrel tréner Nitry.

Foto: Miroslav Slávik