• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárňanský kouč Dragan Ristanovič priznal, že kľúčovým momentom druhého finálového zápasu bolo, že opäť dovolili súperovi podobný návrat ako v prvom stretnutí.

Komárno opäť nezvládlo dobre rozohraný zápas, v samotnom závere tretej štvrtiny prišlo o dvojciferný náskok, ktorý bol spúšťačom prievidzského obratu. „Bolo to rozhodujúce, opäť nám odišli sily, nevedeli sme to správne načasovať.  Zase sme dostali dve trojky a potom sa to už viezlo. Dovolili sme súperovi v druhom polčase podobným spôsobom sa vrátiť do zápasu. My nie sme také neskúsené družstvo, aby sme to nevedeli odrobiť, len bohužiaľ v tých kľúčových okamihoch sme to neurobili,“ vyjadril sa Ristanovič, ktorý však aj pochválil svojich zverencov: "Musím uznať, že sme oproti prvému zápasu odohrali tento lepšie, hlavne po taktickej stránke. Neponáhľali sme sa, ale nevyužili sme niektoré taktické veci, ktoré sme mali využiť. Napríklad v úseku, keď sme viedli o desať bodov, sme jednoducho nevyužili našu výhodu. Súper to potrestal, dal tri trojky po sebe a zase bolo vyrovnané."

„Obuvníci“ sa tentoraz nemohli spoľahnúť na podporu z lavičky, ktorá v zápase zaznamenala len šesť bodov, na hosťujúcej strane pritom zaznamenali hráči 18 bodov. Aj tento fakt podľa srbského kormidelníka bol dôležitým faktorom zápasu: „Môžem povedať, že áno. Každý náš lavičkový hráč mal doteraz kľúčovú rolu vždy v nejakom zápase.  Bohužiaľ, každý zápas je iný, teraz tomu bolo tak.“ Komárno prehráva v sérii už 0:2 na zápasy, len druhýkrát v sezóne podľahla niektorému zo súperov. Tréner Ristanovič sa pred sériou vyjadril, že prvé dva zápasy sú dôležité, s čím aj súhlasil po domácej prehre: „Prvé dva zápasy boli dôležité, kebyže bol iný výsledok, tak by sme sa mohli aj inak rozprávať. Je to však finále, motivácia nám nebude chýbať.“ Séria sa opäť sťahuje na Hornú Nitru, kde už musí úradujúci majster zvíťaziť, ak nechce otáčať zo stavu 0:3. „Budeme pracovať na taktických veciach a komunikácii. Verím, že sa zlepšíme a dobre odohráme tretí zápas,“ uviedol Ristanovič.

FOTO: KAROL SCHOLTZ