• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V Leviciach zažíva americký rozohrávač Jarvis Summers prvý kontakt s profesionálnym basketbalom. Z pôsobenia v drese Patriotov sa teší, spokojný je aj s dôverou trénera a podporou fanúšikov.

Vedenie levického klubu angažovalo Summersa po pôsobení v tíme NBA Development League – Rio Grande Valley Vipers. Po pomalšom rozbehu sa zaradil Američan ku kľúčovým osobnostiam tímu Tea Hojča aj svojim podielom sa stará o kolektívny výkon Patriotov. „Agent sa postaral o to, že som Leviciach. Som mu za to vďačný. Je to skvelé. Som šťastný, že môžem byť v Leviciach. Každý deň tvrdo makám s chalanmi, aby som sa zlepšoval a aby sme sa vyvíjali ako tím,“ začal s hodnotením sezóny Summers.

Dvadsaťtriročný rozohrávač sa musel popasovať hlavne so zmenou basketbalového štýlu. „Zo začiatku to bolo náročné, pretože som bol zvyknutý držať väčšinu času loptu vo svojich rukách. Adaptujem sa postupne na iný štýl, ale páči sa mi to. Každému totiž dáva šancu, aby mal loptu,“ myslí si hráč Levíc. Summers sa hneď od úvodu vypracoval na člena základnej päťky, po 23 stretnutiach základnej časti má priemer 10,6 bodu, 4,7 doskoku, 4,5 asistencie a 1,1 zisku. „Tréner mi dal 'zelenú' a za to sa mu chcem poďakovať. Snažíme sa posúvať ďalej, viac si rozumieť a zistiť, čo je najlepšie, aby tím víťazil. Som ochotný urobiť čokoľvek, čo odo mňa bude žiadať. Beriem to deň po dni. Nie som úplne spokojný so svojimi doterajšími výkonmi, ale pokiaľ prinášajú víťazstvá, tak nie je až také podstatné,“ vyjadril sa k svojim výkonom a dôvere od trénera rozohrávač Levíc.

Patrioti patria k príjemným prekvapeniam aktuálneho ročníka Eurovia SBL, priebežné tretie miesto v tabuľke, dobrá bilancia doma aj vonku dodáva tímu Tea Hojča šancu pomýšľať na vyššie méty. „Je to dobrá súťaž, pretože každý večer musíte vydať zo seba všetko. Vždy totiž môžete s kýmkoľvek prehrať. Zbožňujem hrať doma, naši fanúšikovia nám dodávajú extra energiu a sú našim ďalším hráčom na palubovke. Pre nich to hráme,“ uzatvára Summers rozhovor.

Foto: Lukáš Droppan