• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

MBK SPU Nitra ostáva spolu so Spišskou Novou Vsou tímom, ktorý v tejto sezóne ešte neokúsil chuť víťazstva. Nitrania mali k tomu blízko v posledných dvoch zápasoch, ale mladý tím nedokázal dotiahnuť dobre rozohranú partiu do úspešného konca.

Hráči Nitry nemali práve najlepší vstup do sezóny, dve hladké prehry s Levicami a Interom určite prekvapili aj samotného kormidelníka tímu Petra Semana. Vysokoškoláci však na tieto porážky zabudli a vo Svite dlho držali krok s favoritom. K víťazstvu nepomohol ani 14-bodový náskok a rovnaká situácia sa opakovala aj vo včerajšom zápase s Karlovkou, kde mali trogári znamenitý vstup do zápasu. Od úvodu hrali s ľahkosťou a trestali akúkoľvek chybu na strane domácich. Odmenou pre nich bolo 21-bodové vedenie v tretej minúte druhej štvrtiny. Od tohto momentu sa však prejavila neskúsenosť a nižšia kvalita hráčov z lavičky, čo využila Karlovka na návrat do zápasu, keď do polčasu stiahla rozdiel na štyri body. V druhom polčase sa prejavila väčšia zohranosť a herná kvalita domáceho tímu, ktorá nakoniec pripravila Nitre štvrtú porážku v sezóne. „V podstate sme si prehrali vyhratý zápas. Aj keď hodnotiť zápas, keď po 15 minútach vysoko vyhrávate, ale následne nás zastavila zóna, spanikárili sme, rýchlo sme prišli o ten náskok. Našou nekoncentrovanosťou sme prišli o náskok a potom to už bol vyrovnaný zápas. Potom nám začali dochádzať sily. Dnes sme zapojili trochu viac hráčov z lavičky, ale Karlovka začala sťahovať, na čo sme museli reagovať užšou rotáciou,“ povedal bezprostredne po zápase tréner Nitry Peter Seman.

Kým základná päťka dokazala držať s Karlovkou krok, tak pri porovnaní lavičkových hráčov Karlovky a Nitry bolo vidieť veľký rozdiel. "To je kameňom úrazu, ale bohužiaľ musíme to akceptovať. Musíme pracovať na tom, aby sme s týmito hráčmi pracovali na tréningu tak, aby boli schopní byť platnejšími hráčmi postupne počas sezóny," zhodnotil momentálne možnosti kádra Seman. Nitrania mohli mať po štyroch zápasoch na konte dve víťazstvá, ale dobré rozohrané zápasy nedokázali dotiahnuť do zdarného konca. Ako poznamenal generálny manažér a zároveň tréner tímu, tak je potrebné aby sa trochu viac chytili hráči z lavičky. Tiež poznamenal, že ak sa podarí dostať 8 - 10 schopných hráčov do rotácie, tak to bude lepšie. Ani po tomto nelichotovom vstupe však nebude Seman zasahovať do kádru: "My sme si stanovili ciele, všade deklarujeme, že chceme byť trpezliví a káder nebudeme nejako obmieňať. Budeme stále bazírovať a tlačiť na našich mladých hráčov, aby stále na sebe pracovali a aby boli od zápasu k zápasu použiteľnejší." Určite veľkým prekvapením v stredajšom zápase bola prítomnosť Dragana Ristanoviča na lavičke Nitry. Ristanovič pôsobil dlhé roky v slovenskom basketbale, postupne ako hráč Prievidze, Pezinka, Interu a Levíc. Po sezóne 2008/09 ukončil hráčsku kariéru a stal sa trénerom levického celku. Na dlhšiu sa vrátil do rodného Srbska, aby sa na začiatku tejto sezóny objavil opäť po niekoľkých rokoch na Slovensku ako nový hlavný tréner ženského tímu Cassovia Košice. To už však nie je aktuálna informácia, v Košiciach pred niekoľkými dňami skončil, ale bez klubu neostal dlhú dobu. "Áno, dohodli sme sa s Ristanovičom. Vzhľadom k tomu, že máme veľa mladých hráčov, ktorí majú potenciál a potrebujeme s nimi pracovať, hlavne na individuálnej báze, tak sme sa dohodli s "Ristom", ktorý nám prišiel vypomôcť ako akýsi "mentor" týchto hráčov. Bude ich viesť, bude im radiť a bude s nimi pracovať," vyjadril sa na margo novej akvizície v realizačnom tíme Seman. Podľa oficiálneho klubového webu sa Dragan Ristanovič sa stal nový asistentom trénera a svoju ostrú premiéru si odkrúti v domácom stretnutí Nitry proti Komárnu.

Foto: Daniel Faix a Martin Šopinec