• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Vedenie MBK Rieker COM-Therm Komárno zažíva asi najťažšiu sezónu za posledné roky v Slovenskej basketbalovej ligy. Všetko začala početná zdravotná maródka, neskôr sa k tomu pridali početnejšie hráčske a trénerské rošády a dlhšiu dobu sa spomínajú finančné problémy. O aktuálnej situácii prehovoril generálny manažér klubu Jozef Paulik.

V basketbalových kuloároch sa v predchádzajúcich dňoch šírili rôzne správy o situácii v Komárne, viac svetla do situácie vniesol dlhoročný funkcionár „obuvníkov“ Jozef Paulik: „Žiaľ, od začiatku sezóny nejdú v Komárne veci tak, ako by sme si predstavovali. Stali sa tu zlé rozhodnutia od určitých ľudí vo svojich funkciách a na to sa celú sezónu dopláca. Stále ťaháme ten istý mínus – financie. Nenabehli financie tak, ako sme si predstavovali a ako boli sľúbené. Skôr by som povedal, že boli len sľúbené a nič z toho nebolo. Dospeli sme až k takému záveru, že po odchode Miloševiča bolo potrebné prebudovať družstvo. Niečo sa nám podarilo, momentálne bola situácia taká, že tím už vyzeral dobre. Žiaľ, opäť vznikli tie isté problémy – financie.“

Pre mnohých aj tak bola vo štvrtok prekvapením informácia, že z Komárna odchádza do konkurenčnej Handlovej štatistický líder družstva Miles Bowman jr. „Prišlo rozhodnutie, že kto mal záujem, tak mohol ísť niekde inde v rámci nášho prestupového obdobia, ktoré končí dnes. Dostali od nás voľnú ruku. Bowmana sme po vzájomnej dohode s Handlovou pustili. Dávnejšie ešte odišiel Igor Tratnik, keďže si robí skúšky na pilota. Nedalo sa zlúčiť hranie basketbalu na Slovensku a škola v Slovinsku. Uvidíme, kto ešte pôjde preč. Ostatní sú momentálne v Komárne,“ vyjadril sa funkcionár Komárna.

„Obuvníci“ sa po nevydarenej prvej polovici základnej časti herne a výsledkovo zdvihli, pred 29. kolom sú stále v hre o miestenku o play off. Na siedmu Handlovú strácajú len jedno víťazstvo, v sobotu večer nastúpia v „štvorbodovom“ zápase na palubovke Spišskej Novej Vsi. „Určite sa nevzdávame. Viem, že odišiel dosť dôležitý hráč, ale v basketbale hrá 5 hráčov a je tu ešte lavička. Je to tímový šport. Keď všetci chlapci zabojujú, tak možno dosiahneme ešte dobré výsledky. Momentálnym cieľom možno nie je play off, čo sme na začiatku deklarovali, ale zachrániť komárňanský basketbal v lige. Do budúcej sezóny chceme ísť s čistým štítom a vybudovať také družstvo, ktoré bude na úrovni zodpovedajúcej basketbalu v Komárne. Pomáha mi v tomto smere Boban Tomič a tam vidím aj perspektívu. Dúfam, že sa nesklamem druhýkrát,“ dodal na záver Paulik.

Foto: Karol Scholtz