• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Misia Borisa Bojanovského v Leviciach trvá už tri roky a súčasťou Patriotov bude aj v nasledujúcom ročníku. S 27-ročným pivotom sme prebrali začiatok prípravy „žlto-zelených“ a tiež jeho osobný život.

Je to už druhý týždeň, kedy Levičania započali prípravu na sezónu 2020/2021. Najskôr vo vonkajších podmienkach, vďaka postupnému uvoľneniu opatrení sa mohli vrátiť aj do športovej haly, respektíve posilňovne. Tréner Michal Madzin má hneď v úvode k dispozícii sedmičku hráčov, s ktorou môže dlhodobo pracovať. Takéto privilégium nemá aktuálne žiaden účastník Slovenskej basketbalovej ligy. Návrat k basketbalovým činnostiam potešil aj 27-ročného pivota.

„Počas karantény sme sa chalanmi nevideli, čiže bolo super ich opäť naživo vidieť a trénovať. Zo začiatku sme začali 'posilovačky' a behanie, také jednoduchšie to bolo, ale myslím si, že sme to všetci trochu cítili (úsmev). Vidieť všetkých hráčov, trénera a ľudí, čo robia okolo klubu, bolo veľmi fajn. Je super, že sme sa mohli už takto skoro stretnúť. Určite nám táto dlhšia príprava neuškodí, môže nám len pomôcť. Je to dobré, s chalanmi sa už dlho poznáme. Zatiaľ nie je s nami nik nový, čiže momentálne iba utužujeme partiu. Je fajn, že sa klubu podarilo udržať jadro tímu,“ prezradil Bojanovský.

Rodák z Bratislavy podpísal v Leviciach prvý kontrakt v lete 2017. V tom čase mal za sebou len jednu profesionálnu sezónu, ktorá nie príliš ideálne začala v poľskom Anwile Wloclawek, aby sa úspešne nakopla v konkurenčnom Komárne. Počas trojročného pôsobenia v žlto-zelenom drese získal majstrovský titul, Slovenský pohár a striebro v Alpsko-jadranskom pohári. Bojanovský postupne herne rástol, až sa vypracoval na stabilného člena základnej zostavy.

DSC 4439

„Možno zo začiatku som nečakal, že tu budem tri roky. Postupom času som však videl, ako to tu funguje. Je tu všetko super - basketbal, fanúšikovia, vedenie. Podľa mňa sa tu v rámci Slovenska robí na dobrej úrovni. Som tu spokojný, podobne ako aj všetci ostatní, ktorí tu sú,“ uviedol „Bobo“.

V Leviciach sa neusadil len basketbalovo, ale tiež po súkromnej stránke. Aj z tohto dôvodu to má vedenie klubu o čosi ľahšie pri predlžovaní kontraktu so samotným basketbalistom. „Menšiu rolu to určite zohralo (úsmev). Teraz je to jednoduchšie, byť blízko rodiny priateľky. Dcérka rastie každým dňom, užívame si to. Pomáham ako sa dá. Priateľka je veľmi nápomocná, hlavne počas sezóny. Mám však oveľa menej času pre seba, všetko sa to teraz točí okolo rodiny. Je to oveľa náročnejší život, ale je to naše šťastíčko,“ povedal Bojanovský.

Jediným negatívom pôsobenia v Leviciach sú zdravotné patálie s členkom. Tie mu často zabránili v reprezentovaní Slovenska na medzinárodnej scéne. Aktuálne tiež nemôže plnohodnotne trénovať. „Som už po dvoch operáciách členku a stále sa to zdá, že to veľmi nepomohlo. Je to náročné, lebo rozmýšľam nad tým, koľko mi to zdravie vydrží na to, aby som mohol hrať basketbal. Cez sezónu tu mám zabezpečené všetko, keby sa mi náhodou niečo stane, ale telo sa niekedy nedá ovplyvniť,“ dodal na záver pivot Patriotov.

Zdroj: patriotilevice.sk

Foto: Lukáš Droppan