• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Do najdôležitejšej časti práce sa už vrhli aj funkcionári Iskry Svit. Katastrofické scenáre pod Tatrami rozhodne nehrozia, čo nám potvrdil aj prezident klubu Ján Drobný. V rozhovore nám načrtol víziu kádra, práce s mládežou a tiež čo čaká v budúcnosti fanúšikov „medveďov“.

Drvivú väčšinu basketbalových fanúšikov, svitovských nevynímajúc zaujíma finančná situácia v klube. Predovšetkým prednedávnom kolovala informácia o „ťažkých“ finančných problémov Iskry. Situáciu nám ozrejmil prezident klubu: „Finančná situácia je zložitá aj u nás, ale určite to nie je na bulvárny nadpis novinového článku tak, ako sa to stalo prednedávnom v jedných novinách. Podlžnosti z predchádzajúcej sezóny sa nám podarilo vyrovnať a s čistým stolom pripravujeme novú sezónu. Sme pripravení podať prihlášku a byť súčasťou SBL aj v novej sezóne. Pripravujeme viaceré prekvapenia pre našich fanúšikov. O novom osvetlení sme už informovali. Všetko smeruje k tomu, že sa nám podarí fanúšikov prekvapiť ešte niečím, ďaleko väčším a tým zásadným spôsobom zmeníme zážitok fanúšikov v Iskra aréne.“

Trénerská otázka sa zatiaľ podľa informácií Drobného rieši, čo sa týka hráčskeho zloženia, tak známe sú už štyri mená. Zo slovenskej časti tímu pokračuje trojica Stanislav Baldovský, Martin Bizub a Michal Kuzmiak, dopĺňa ich legionárska stálica Saša Avramovič. „Situácia sa dostáva do normálu, so spoločným tréningom začali hráči, ktorí majú zmluvu a hráči, s ktorými rátame z juniorky. Okrem toho pracujeme na zložení kádra. Sme veľmi blízko k dohode s ďalším hráčom a máme jasnú predstavu o ďalších typoch hráčov, ktorých ešte hľadáme,“ uviedol Drobný.

DSC 4010

Podobne ako v predchádzajúcich rokoch, tak aj v nasledujúcej sezóne sa črtá ďalšia možnosť pre odchovancov z úspešnej domácej akadémie. „My pracujeme s našimi hráčmi dlhodobo a koncepčne, majú u nás veľmi dobré podmienky na výkonnostný rast. V prípade menšej minutáže v lige majú možnosť rozohrávať sa v prvej lige a je len na nich, ako sa svojej príležitosti chopia. My by sme boli najradšej, keby náš tím tvorili len Slováci a najlepšie Svitovci. Je to otázka našej filozofie, mládež bez ligy nemá zmysel a taktiež liga bez mládeže nemá zmysel. Je to náš cieľ, že ak chalani urobia počas svojho mládežníckeho pôsobenia všetko, aby sa zlepšili a dostatočne na sebe makajú, tak príležitosť dostanú a môžu sa posunúť ďalej. Majú takmer nonstop k dispozícii telocvičňu, je len na nich, ako svoj voľný čas využijú. My sme radi, že ho väčšina využíva v pozitívnom smere a od skorého rána sa v Iskra aréne prestrieda denne niekoľko desiatok hráčov. V súčasnosti mame v mládeži veľké talenty a potenciálnych hráčov, na ktorých chceme stavať v najbližších rokoch,“ prezradil klubový funkcionár.

Pozitívnou správou je každopádne nové osvetlenie, ktoré už v Iskra aréne funguje. „Snažíme sa robiť maximum nie len pre našich hráčov, ale aj pre našich fanúšikov. Preto sme veľmi šťastní, že sa nám podarilo vymeniť osvetlenie, ktoré zlepšilo nielen tréningové a zápasové podmienky, ale skvalitní aj divácky zážitok. Zároveň sme radi, že sme takto mohli pomôcť aj mestu, ktoré bude mať výrazné zníženie prevádzkových nákladov,“ dodal na záver Drobný.

Foto: Daniel Faix