• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Sobotňajší zápas v Handlovej odštartoval sériu košických basketbalistov proti tímom zo spodnej polovice tabuľky. „Býci“ si veľmi dobre uvedomujú, že séria duelov proti Handlovej, Žiline, Karlovke a Spišskej Novej Vsi predstavuje „povinnú jazdu“, no prípadné podcenenie by malo o to tvrdšie následky.

„Presne to som chlapcom zdôraznil pred pondelkovým tréningom. Našou úlohou je pripraviť sa stopercentne na každý z týchto zápasov a pristúpiť ku každému súperovi s rešpektom,“ zdôraznil tréner Miljan Čurovič, pre ktorého je stopercentný prístup zverencov alfou i omegou. „Veľmi dobre si uvedomujeme aj blížiaci sa termín finálového turnaja Slovenského pohára a je teda ten správy čas pre gradáciu individuálnej i tímovej formy.“

Stretnutie v Handlovej z tohoto pohľadu naplnilo predstavy srbského trénera.

„Od začiatku sme išli za svojim cieľom a hoci tam boli aj momenty, ktoré neboli úplne ideálne, celkovo išlo o pohodlné víťazstvo a musím byť preto spokojný,“ skonštatoval M. Čurovič v súvislosti s výhrou 101:82.

Košičania mali na palubovke „baníkov“ 84-percentnú úspešnosť streľby za dva body a premenili polovicu zo 16 trojbodových pokusov. Najlepším strelcom bol autor 23 bodov Peter Sedmák, len bodík delil od dvadsaťbodovej hranice trojicu Richard Körner, Igor Marič a Radenko Pilčevič.

„V Handlovej sme podali dobrý, tímový výkon a darilo sa nám aj po streleckej stránke. Takýto výkon pozdvihne sebavedomie a v podobnom štýle chceme pokračovať ďalej,“ vyslovil sa krídelník Igor Marič, ktorý sa proti „baníkom“ prezentoval štyrmi úspešnými trojkami.

Po zápasoch v Komárne a v Handlovej sa „Býci“ predstavia v stredu po jedenástich dňoch opäť doma. Súperom bude Žilina, ktorú trápi maródka. Zranenie legionára Conleyho sa ukázalo vážnejšie, než sa predpokladalo, a tak Američan musel ukončiť svoje pôsobenie v klube. Na jeho miesto prišiel iný Američan, Patrick Onwenu. Káder posilnil na poste rozohrávač/krídlo aj Srb Jovan Crnič. Situáciu však tímu spod Dubňa znovu skomplikovalo zranenie rozohrávača Wrighta, ako aj pivota Patricka Onwenua.

Podľa trénera Miljana Čuroviča má jeho tím rovnaký cieľ pred každým zápasom a proti predposlednej Žiline berie iba víťazstvo.

„Vieme, že majú pár zranených hráčov a uvidíme, kto z nich nastúpi. My sa však sústredíme v prvom rade na seba. Vieme, čo sa od nás doma očakáva a berieme iba víťazstvo,“ povedal bez zaváhania v hlase Miljan Čurovič, na ktorého nadviazal Igor Marič. „Musíme k tomu pristúpiť koncentrovane. Či je to Žilina, alebo Inter, musíme hrať na sto percent. Každý súper má svoju kvalitu a Žilina má viacero nižších, ale veľmi nebezpečných strelcov. Určite si ešte rozoberieme ich silnejšie i slabšie stránky a verím, že to zvládneme podľa predstáv fanúšikov.“

Priaznivcov KB Košice zaiste neuniklo, že v posledných dvoch zápasoch do hry nezasiahol Stanislav Baldovský.

„Baldy má natiahnutý úpon, ale nejde o vážne zranenie. Verím, že už v utorok začne trénovať a do soboty by mal byť v poriadku. Múdrejší budeme po zajtrajšom výsledku magnetickej rezonancie,“ dodal v súvislosti so zdravotným stavom Stana Baldovského tréner Miljan Čurovič.

Stredajší zápas 29. kola Eurovia SBL Ligy medzi KB Košice a PP & TV RAJ Žilina začne v Angels aréne o osemnástej hodine.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk