• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Počas svojej trénerskej kariéry na Slovensku získal dva majstrovské tituly, ale dlho mu unikal triumf na Slovenskom pohári. Miljan Čurovič sa dočkal vytúženého triumfu na lavičke KB Košice, kde zároveň dokázal s „býkmi“ nielen obhájiť triumf, ale aj zlomiť prekliatie organizátorov záverečných turnajov.

Prirodzene, po finálovom triumfe 89:81 nad Interom Bratislava v ňom prevládali pozitívne emócie: „Stále je to veľmi čerstvé. Je to fantastický pocit. Ďakujeme fanúšikov, že nás podporili tak, ako nikdy doteraz. Mali sme obrovskú podporu od nášho prezidenta, ktorý nám dodával energiu, preto ten pohár venujem jemu. On je náš najväčší fanúšik. My sme sa zomkli, myslím si, že sme hrali lepšie počas celého zápasu. Trochu sme to potom zdramatizovali, ale proti družstvu, akým je Inter, by nás to vôbec nemalo mrzieť. Som rád, že sme v rozhodujúcich chvíľach na konci zápasu udržali pevné nervy a myslím si, že zaslúžene vyhrali.“

Práve „žlto-čierni“ mohli mátať srbského kormidelníka z pohľadu histórie, keďže sa proti ním postavil v dvoch finále Slovenského pohára, ale ani ako tréner Komárna a Prievidze nevzišiel z neho víťazne. Podobný scenár sa mohol zopakovať aj do tretice, jeho zverenci totiž takmer premrhali 16-bodový náskok. Interu sa podarilo stiahnuť manko na rozdiel jedinej trojky, ale k dokonalému obratu napokon neprišlo. „Výpadok energie. Veľmi dôležitý hráč pre našu rotáciu Djordjevič už bol vyfaulovaný, mali sme problémy s faulami a netreba zdôrazňovať, ako nám chýbal zranený Pilčevič, ktorý sa nezúčastnil celého pohára. V poslednej štvrtine však chlapci čerpali sily a som rád, že dokázali, že sa nevzdali. Som rád, že sme obhájili pohár. Je to moje tretie pohárové finále za štyri roky, konečne to mám aj ja osobne,“ vyjadril sa k týmto okamihom kouč Košíc.

Lenže prišli trojky v podaní Pedju a Svetozara Stamenkoviča, ktoré dodali „býkom“ opäť potrebnú psychickú pohodu. Inter ešte doťahoval, ale práve toto duo sa vo veľkej miere postaralo o to, že Košice dotiahli koncovku do víťazného konca. „Na konci to už bolo o premieňaní striel. Myslím si, že sme celý zápas hrali s prehľadom a zaslúžene to dotiahli do konca. Najviac sa mi páči po víťaznom zápase, že sme po takomto scenári dokázali vyhrať. Ukázali sme silu vtedy, keď to bolo najviac potrebné, keď sa Inter doťahoval. Vtedy sme sa zomkli, dali sme dôležité body a urobili zopár dôležitých obranných zákrokov,“ zamyslel sa Čurovič.

Na domácej pôde sa naposledy z triumfu na Slovenskom pohári radovali basketbalisti Nitry, to však bolo ešte v sezóne 2011/2012. V Košiciach sa často spomínané prekliatie zlomilo, teraz je tak na rade zisk double. To sa naposledy podarilo hráčom AB Cosmetics Pezinok v sezóne 2009/2010. „Hocikde by sa to udialo, ten pocit by bol fantastický. Za seba môžem povedať, že mi pohár za štyri roky chýbal. Som veľmi rád za to, že sme ho vyhrali v Košiciach. Chlapci urobili fantastickú robotu, bojovali a motivovali sa tak, ako nikdy doteraz. Pre mňa je najdôležitejšie smerom do ďalšej časti sezóny, že sme ukázali charakter a zvládli tento náročný turnaj,“ dodal na záver tréner Košíc.

Foto: Peter Jesenský