• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pod Zobor prišiel s jasným cieľom – ujať sa líderskej pozície v mladom a stále ešte neskúsenom kádri. Filip Pejovic zatiaľ túto úlohu v prípravných zápasoch plní do bodky zodpovedne.

Výsledky a herný prejav Nitry donútil trénera a generálneho manažéra v jednej osobe Petra Semana k radikálnej zmene. Upustil z plánu vstúpiť do súťaže s čisto slovenským kádrom a rozhodol sa angažovať srbského krídelníka Filip Pejovica s jasným cieľom – viesť na palubovke mladý tím Nitry. V doterajších prípravných zápasoch sa síce vysokoškolákom nedarilo podľa predstáv, ale výkony bývalého hráča KK Velika Plana stáli za povšimnutie. „Náš tím je dosť mladý, ale vidím tu veľký potenciál a kvalitu do budúcna. Musíme však rásť a budovať si sebavedomie. Tréner s nami tvrdo pracuje, páčia sa mi tréningy a som si istý, že čoskoro prinesú výsledky,“ hodnotí prípravu na novú sezónu Pejovic. Aj vďaka svojim výkonom v zápasoch sa jeho skúška v rýchlom čase premenila na kontrakt na celú sezónu. Dopomohol podľa Pejovica k tomu fakt, že patril k najlepším strelcom tímu? „Podľa mňa áno, ako som povedal, chlapcom v Nitre zatiaľ chýbajú skúsenosti. Každý deň na tréningoch sa však jeden od druhého učíme. Vidieť to v zápasoch, kde sa neustále zlepšujeme a začíname robiť na palubovke aj dobré rozhodnutia,“ odpovedá krídelník Nitry.

26-ročný hráč prišiel pod Zoborom s bohatou vizitkou, prvé basketbalové skúsenosti nabral za oceánom na univerzite Erskine, okúsil exotickú Saudskú Arábiu a väčšinu kariéry strávil v rodnom Srbsku. Ako hovorí samotný hráč, basketbal v Amerike je úplne odlišný od toho európskeho, je oveľa viac behavý a agresívny. Priznáva, že si z neho zobral fyzickosť, ktorá ho naučila byť dobrým obrancom. „Snažil som sa spojiť európsky a americký štýl basketbalu dokopy,“ dodáva Pejović. V druholigovej Velike Plane zaujal svojimi štatistikami natoľko, že patril k najlepším hráčom súťaže – 16.4 bodu, 6.9 doskoku a 2.9 asistencie bol jeho priemer na zápas. „Minulá sezóna bola veľmi dobrá, ale niekedy to nie je všetko len o štatistikách. Sú zápasy, kedy vám nepadá, ale stále musíte brániť a pomáhať spoluhráčom, čiže preto si myslím, že nie všetko je len o číslach,“ hodnotí uplynulú sezónu člen nitrianskeho kádra. Pre Nitru sa rozhodol kvôli dobrým referenciám od priateľa a tiež sa dopočul, že sa tu rysuje tím s veľkým potenciálom, dobrým tréningovým procesom a možnosťou zlepšovania sa každým dňom. „Páči sa mi prístup spoluhráčov k tréningu. Som pripravený byť ich lídrom a ísť im príkladom na tréningoch, kde idem na 110%. Je to jediná možnosť zlepšovania, verím, že tento prístup sa im neskôr vyplatí,“ hodnotí tímovú stránku Pejovic. Plány do novej sezóny sú jasné – postúpiť s tímom do play off a ostatné sa ukáže. „Ako nám tréner jedného dňa povedal, musíme byť každý ďalší mesiac lepší, ako ten predošlý,“ prezrádza tímové ambície zatiaľ jediný legionár v nitrianskom drese.

Foto: Facebook