• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S veľkým basketbalom začínal v Žiline a teraz sa tam po ôsmich rokoch opäť vrátil. Počas tohto obdobia mužský basketbal v meste pod Dubňom na chvíľu zmizol z ligovej mapy, aby sa tradícia zase raz obnovila. Skúsený pivot Lukáš Hoferica teraz chce klubu pomôcť k návratu na výslnie.

Od prekvapivého a predčasného konca basketbalu v Žiline ubehla už dlhá doba. Rodák z Martina za ten čas pochodil viacero klubov, no najskôr sa musel predrať z nižších súťaží. Povestné záchranné koleso dostal od Karlovky, s ktorou sa opäť vrátilo jeho meno na ligovú mapu.

„Bolo to dlhých osem rokov. Som veľmi rád, že sa Žilina znova vrátila do najvyššej súťaže. Síce boli na stole aj iné ponuky, ale so Žilinou sme sa dohodli na rozumných podmienkach veľmi rýchlo. Páči sa mi vízia klubu – byť každý rok vyššie. Pocity boli a sú samozrejme veľmi dobré. Som veľmi šťastný, že sa Žilina vrátila do SBL-ky a múti vody v slovenskom basketbale,“ prezradil Hoferica.

Nebyť Karlovky, možno by urastený pivot skončil s profesionálnym basketbalom už v relatívne mladom veku. Lenže na to sa už história nebude pýtať, namiesto toho sa „Hofo“ vrátil a s čisto slovenským družstvom patril k príjemnému osvieženiu v rámci najvyššej súťaže.

hofo rozhovor 2

„S Karlovkou sme sa vôbec prvýkrát v jej histórii dostali do SBL-ky a ešte k tomu sme hrali len so slovenskými hráčmi. Či už tam boli mladíci alebo ostrieľaní hráči. Bol to super projekt. Je veľká škoda, že už v najvyššej súťaži nehrajú,“ myslí si hráč Žiliny.

V predchádzajúcich troch sezónach obliekal vždy iný dres, najskôr v rámci Bratislavy ten interistický. Potom sa predstavil na juhu Slovenska v Komárne a následne si zahral na Hornej Nitre za Handlovú. Na Pasienkoch sa dočkal aj svojho najväčšieho individuálneho úspechu – majstrovského titulu. „Získať najcennejší kov je vždy úžasný pocit,“ prezradil Hoferica.

Po rokoch cestovania sa teda už ostrieľaný center vrátil tam, kde začínal. Žiline sa podarilo vyskladať zaujímavé družstvo, ktoré sa dokonca netají tajnou túžbou zaútočiť na medailu. „Žilina je mladý tím doplnený skúsenými hráčmi. Ako každý tím, tak aj náš má svoj ciele. A náš cieľ je byť lepší ako v predošlom roku. Moje ambície sa s týmto cieľom stotožňujú,“ uzatvoril Hoferica.

Foto: Jakub Ruman