• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V decembri zaujal na All Star zápase, o niekoľko týždňov neskôr hviezdil na prvom vrchole sezóny. Bosniacky krídelník v službách Prievidze Ibrahim Durmo si druhýkrát v aktuálnom ročníku prevzal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča (MVP). Tentoraz to bolo na Final Four Budiš Slovenskom pohári, kde sa spolu s tímom radoval aj z historicky prvej trofeje pre víťaza.

Dvadsaťtriročný reprezentant Bosny a Hercegoviny patril k ústredným postavám finálového zápasu. Svojim nasadením, hrou, obranou a efektnými kúskami dostával domáce publikum do varu. Aj s jeho veľkým príspevkom - 12 bodov, 15 doskokov, 4 asistencie a 2 zisky, sa podarilo BC uspieť proti Lučencu a po záverečnom klaksóne mohli vypuknúť na palubovke oslavy. „Boli sme pripravení a koncentrovaní na toto stretnutie. Veľmi sme chceli tento pohár získať, čo sa nám aj podarilo,“ povedal Durmo bezprostredne po zápase.

Krídelník Prievidze si následne úplne zaslúžene prevzal ocenenie pre najužitočnejšieho hráča finále. Treba však povedať, že Durmo bol nielen najlepším hráčom Final Four Budiš Slovenského pohára, ale jeho výkony gradovali už od štvrťfinálovej fázy. Rodák zo Zenice zakončil Slovenský pohár s priemerom 10,3 bodu, 13,7 doskoku, 2,7 asistencie a 2,3 zisku na duel. Jeho priemerná užitočnosť dosiahla hodnotu 22,7. „Nie je to moja cena, ale patrí celému môjmu tímu za ich vynaloženú snahu,“ uviedol Durmo.

DSC 5806

Pod vedením kouča Krunoslava Krajnoviča ožili v prievidzskom tíme viaceré individuality, no práve Bosniak asi najvýraznejšie v súčasnosti vyčnieva. Čo je tajomstvom herného oživenia tímu z Hornej Nitry? „Kouč nás tlačí k tomu, aby sme hrali na hranici našich možností. Na každom tréningu sa snažíme viac a viac, aby sme stále lepšie trénovali. Držíme spolu ako jeden kolektív, sme tu ako bratia,“ odpovedal samotný basketbalista.

Nečakaný, ale zaslúžený úspech Prievidze núka otázku. Budú to práve oni, komu sa podarí po desiatich rokoch získať na Slovensku double (titul + pohár)? Naposledy sa tento kúsok podaril Pezinku v sezóne 2009/2010. „Je to motivácia do ďalšej časti sezóny, ktorej cieľom je vyhrať majstrovský titul,“ dodal Durmo na záver.

Foto: Lukáš Droppan