• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po tom, ako sa v športových halách predčasne zhaslo, basketbalisti museli odložiť loptu a hľadať si niečo, čo im vyplní čas strávený doma. Kapitán handlovských "baníkov" Saša Jankovič vzal túto výzvu originálne a s humorom.

S heslom „humorom proti vírusu“ baví na sociálnych sieťach svojich priaznivcov Saša Jankovič. Humoristi na Slovensku tak možno majú vážnu konkurenciu. Aj keď rodák z Rijeky zatiaľ neplánuje skončiť s basketbalom, otvorený je všetkému. „Čakám na ponuky najmä z Hollywoodu, ale neviem, čo im to toľko trvá. Basketbal zatiaľ samozrejme neplánujem vymeniť, venujem sa mu viac ako 20 rokov a tam aj vidím moju budúcnosť. Ale kto vie, čo prinesie život, ja som vždy otvorený všetkým možnostiam,“ hovorí s úsmevom Saša, ktorý je za každú srandu, humor má rád a dostatok voľného času počas karantény iba povzbudil jeho kreativitu. „Celý život mám rád srandu, ale táto karanténa a hlavne veľa voľného času počas nej ma motivovala skúsiť niečo natočiť a spraviť si srandu aj sám zo seba. Hlavne ma to baví a nemusím myslieť na všetky tie veci čo sa dejú okolo nás.“

Skúsený krídelník oslávi v auguste 36-te narodeniny a aj počas mimoriadnej situácie sa udržiava v dobrej kondícii. Venuje sa však najmä humoru a relaxu. Jeho najnovšie príspevky na Instagrame ukazujú aj majstrovské kúsky z karate. „Veci, čo sa dajú robiť v byte ako brušáky, drepy, alebo strečing, to sem-tam dodržiavam, ale väčšinou ešte oddychujem. Okrem toho sa viackrát za deň idem poprechádzať s manželkou, aby sme neboli celý deň na gauči. Málo ľudí vie, že som trénoval karate deväť rokov a že mám aj čierny pás, ale paródia na karate mi teraz viac vyhovuje. Veľa pozerám videá na TikToku, tak nápady dostanem aj vďaka tejto aplikácii. Väčšina ale príde z hlavy, v ktorej stále behajú parodické myšlienky,“ prezradil so smiechom kapitán handlovských "baníkov".

IMG 0442

Ďalšie kroky Sašu sú jasné, v Handlovej sa ukáže aj v nadchádzajúcej sezóne. Fanúšikov chce baviť naďalej na palubovke, ale aj mimo nej. Máme sa vraj na čo tešiť. „Pokiaľ inšpirácia neodíde a táto karanténa neskončí, budete sa mať na čo ešte tešiť. V prvom rade dúfam, že budem baviť ľudí v Handlovej na palubovke, čo je najdôležitejšie. O zábavu mimo palubovku sa tiež nebojím, o to sa postarám,“ dodáva 205 cm vysoký krídelník.

Saša má jasno aj v tom, čo urobí ako prvé po skončení mimoriadnej situácie. Najradšej by vycestoval do rodného Chorvátska, v súčasnej situácii si však na to ešte zrejme počká. „Keď sa otvoria hranice, tak prvé, čo plánujem, je ísť domov do Chorvátska za rodinou, ktorú som videl za posledných 9 mesiacov len na Vianoce. A samozrejme chcem sa stretnúť s najlepšími kamarátmi, ktorým sa už narodili aj deti, tak to bude treba samozrejme osláviť. Teším sa na leto, more, pláž a všetko, čo nám moje Chorvátsko ponúka. Dúfam, že do augusta sa všetko dá do normálu a že ideme všetci do novej sezóny zdravý a plný elánu. Máme nedokončenú prácu,“ opisuje svoje plány Saša.

Zdroj: mbkhandlova.eu

Foto: Vladimír Dorňák