• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Hornonitrianske derby s poradovým číslom 129 sme mali odohrať už v marci tohto roku. Išlo o prvý zápas, ktorý sa pre zdravotnú krízu nepodarilo odohrať. Napriek tomu, že prešlo už viac ako pol roka aj v aktuálnej situácii sa bude hrať v nezvyčajných podmienkach, keďže v Niké aréne Prievidza budú chýbať diváci. Pred duelom s naším rivalom sme sa porozprávali s prievidzským odchovancom, ktorý si zvyká na novú pozíciu v tíme Jakubom Pasovským.

- Aj keď si stále mladý hráč, v tíme už patríš k tým skúsenejším. Z toho vyplýva aj väčšia zodpovednosť na ihrisku. Ako sa vyrovnávaš s novou pozíciou?

"Je to pre mňa nové, keďže prvýkrát je viac zodpovednosti aj na mne. Beriem to však ako niečo pozitívne, pretože je to možnosť ako získať dôležité skúsenosti, ktoré sa z lavičky alebo len z tréningov získavajú oveľa ťažšie. Tréneri nevytvárajú zbytočný tlak, snažia sa nám na každom tréningu a zápase pomáhať ako byť lepšími. Je to však postupný proces. Sme mladý tím, ktorý potrebuje čas, aby sa učil z vlastných chýb, ktoré určite prídu. Verím však, že ak budeme pokračovať ako doteraz, tak výsledok sa ukáže."

- Nový súťažný ročník je stále na začiatku. Čo očakávaš od tejto sezóny z vlastného pohľadu a z pohľadu klubu?

"Teší ma, že aj napriek všetkým okolnostiam v súčasnej situácii basketbal a celkovo šport môže pokračovať. Individuálne nemám konkrétne očakávania. Ako som spomenul je to možnosť získať skúsenosti a posunúť sa ako hráč a človek. Čo sa týka tímu, očakávam, že budeme v každom zápase bojovať až do konca, budeme sa spoločne zlepšovať a budeme spolu držať v lepších aj horších chvíľach. Aby sme po každom zápase mohli povedať, že sme spravili všetko, čo sa v danom zápase spraviť dalo, aby sme boli úspešní."

- V poslednom stretnutí proti Lučencu sme ukázali progres a favoritovi sme boli vyrovnaným súperom. Čo rozhodlo zápas?

"Som rád, že dokazujeme sebe aj ostatným, že keď hráme koncentrovane a s energiou celý zápas, môžeme o konečný výsledok hrať s každým. Čo sa týka zápasu s Lučencom, súper si vytvoril výraznejší náskok v závere, keď sme spravili niekoľko chýb v obrane, čo vedeli hráči súpera potrestať. V útoku nám nepadlo viacero otvorených striel, ale myslím si, že je podstatnejšie, že sme si ich vedeli vypracovať. Taký je basketbal, nie vždy to padne."

DSC 9825

- Napriek obmedzenému počtu divákov sa hralo vo výbornej atmosfére. Aké to bude pred prázdnymi tribúnami?

"Bola to veľmi príjemná skúsenosť a myslím si, že môžem hovoriť za celý tím, keď aj napriek malému počtu divákov na zápase sme mali pocit, akoby bola plná hala. Bolo cítiť ich podporu aj keď prišli chyby a naozaj nám v zápase pomohli a dávali nám dobrú energiu. Sme im veľmi vďační, že nám vytvorili takúto atmosféru. Je preto veľká škoda, že nás naši fanúšikovia, minimálne na niekoľko zápasov, nemôžu prísť podporiť. Dúfam, že sa situácia čím skôr zlepší a nebudeme hrať v prázdnych halách."

- Po dlhšej dobe nás čaká derby, v ktorom sa objaví proti sebe väčšie množstvo odchovancov. V čom bude zápas iný, ako tie predchádzajúce?

"Zápas bude určite iný hlavne z pohľadu spomenutých opatrení bez účasti divákov. Čo sa týka zápasu samotného, derby s Handlovou je vždy špecifické. Všetci v tíme si uvedomujeme, že im máme čo vrátiť po nepodarenom prípravnom zápase, kde sme koncentrovane odohrali iba prvú štvrtinu zápasu. Príprava na zápas však bude rovnaká ako na každého súpera."

- Čo bude kľúčom k úspechu v stretnutí s Handlovou?

"Kľúčové bude odohrať koncertovane 40 minút a hrať to, čo si na tréningoch a pred zápasom povieme. Aj keď nastanú chyby, musíme si ako tím navzájom pomôcť."

- Čo by si na záver odkázal fanúšikom?

"Chcem všetkým fanúšikom poďakovať za ich podporu, viem, že sú zvyknutí na to, že Prievidza býva väčšinou v pozícií favorita a súčasná situácia nie je ani pre nich ľahká. Dúfam však, že nás budú podporovať aj naďalej a my im to budeme oplácať zápasmi, kde budeme bojovať až do konca. Verím, že praví fanúšikovia budú trpezliví a nájdu si cestu na naše zápasy, keď im to momentálna situácia umožní a vytvoria nám skvelú atmosféru, ako tomu bolo napríklad aj na poslednom zápase. Na záver prajem všetkým hlavne veľa zdravia, lebo to je najdôležitejšie a aby sme boli k sebe ohľaduplní."

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Lukáš Droppan