• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Úradujúci majster má opäť len tie najvyššie ambície, veľký podiel na tom má aj americký krídelník Bernard Thompson, ktorý sa vo svojej prvej profesionálnej sezóne zaradil medzi najväčšie osobnosti celej súťaže.

Komárňanský krídelník zažíva úspešnú prvú profesionálnu sezónu. Po ukončení pôsobenia na floridskej univerzite sa presunul na juh Slovenska, kde sa rýchlo zaradil medzi najdôležitejších členov tímu Dragana Ristanoviča. „Bol to dobrý krok, užívam si to tu. Účinkovanie v tíme Komárne je takým medzikrokom, aby som si vybudoval svoje resumé,“ uviedol samotný hráč. Ako priznal Thompson, nebolo náročné sa adaptovať na nový štýl basketbalu, kľúčové však bolo naštudovanie pravidiel. Zvyknúť si na nový štýl sa mu podarilo, o čom svedčí aj fakt, že je s priemerom 15.2 bodu najlepším strelcom tímu a v rámci celej súťaže mu patrí momentálne tretia pozícia. V rámci počtu ziskov na zápas je dokonca s priemerom 2.4 zisku lídrom v tomto štatistickom ukazovateli.

Majster momentálne bojuje o tretie miesto po základnej časti. Tím Komárna doplatil na slabú formu na konci minulého roka, ktorá zabránila boju o vyššie pozície a bola nakoniec aj predzvesťou zmien v rámci tímu. „Príchod T.J.-a (Bannistera, poz. redaktora) pomohol tímu, pretože v podstate ide o rovnaký tím, ako pred rokom. Sezóna sa zatiaľ uberá dobrým smerom. Samozrejme, mali sme silné a slabšie chvíľky, ale očakávam dobrý koniec sezóny,“ zamyslel sa Thompson. Pre 23-ročného hráča nie je umiestnenie po základnej časti až tak dôležité, skôr vidí ako kľúčové iné veci: „Dôležité bude ostať zdravý počas play-off. Verím, že sa nám budú zranenia vyhýbať.“

Je momentálne viac už ako isté, že majster začne svoje štvrťfinálové zápasy s výhodou domáceho prostredia. O jeho súperovi sa rozhodne až v záverečnom kole, bude to buď Košice alebo Svit. „Domáce prostredia zohráva dôležitú úlohu. Komárno má najlepších fanúšikov, ktorí nám dodávajú veľkú energiu,“ povedal na záver hráč Komárna. Lodiari zakončia základnú časť na palubovke beznádejne poslednej Spišskej Novej Vsi, ktorá by rada nezakončila sezónu bez víťazstva.

FOTO: PETER JESENSKÝ A MARTIN ŠOPINEC