• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na prelome rokov sa k MBK Rieker COM-therm Komárno pripojil slovenský reprezentant Boris Bojanovský. Po neúspešnej kapitole v Poľsku prišiel k vicemajstrovi získať cenné skúsenosti v profesionálnom basketbale.

Dvadsaťtriročný pivot sa rozhodol po štvorročnom pôsobení na univerzite Florida State naskočiť do profesionálneho basketbalu. Výkony z kvalifikácie na majstrovstvá Európy neunikli pozornosti poľského klubu Anwilu Wloclawek, kde si Bojanovský vyslúžil dlhodobejší kontrakt. Začiatok aktuálnej sezóny si však predstavoval inak. „V Poľsku som nedostával mnoho priestoru na ihrisku. Na konci novembra som si zranil členok, tak sme sa dohodli s tímom, že rozviažeme zmluvu. Bol som zranený päť týždňov, tak som sa rozhodol, keďže bol len koniec decembra, že rád dohrám sezónu na Slovensku,“ uviedol Bojanovský.

Voľba z klubov Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy nakoniec padla na Komárno, kde výrazne vzrástla jeho príchodom sila pod košom. „Dostávam v Komárne priestor, to je dôležité. Ide o môj prvý rok v profesionálnom basketbale. Je tu super kolektív s dobrým trénerom, zatiaľ som spokojný,“ povedal komárňanský pivot. Vo svojej premiére v najvyššej slovenskej súťaži si Bojanovský postupne buduje svoju reputáciu. Po opatrnom začiatku začína rásť jeho minutáž aj štatistiky, slovenský reprezentant má aktuálne po ôsmich zápasoch priemer 9,8 bodu, 7,3 doskoku a 1,5 asistencie na stretnutie. „Ja nie som nikdy úplne spokojný so svojimi výkonmi. Vždy je čo zlepšovať. Zo začiatku nie je jednoduché naskočiť po zranení do rozbehnutého tímu, ale hlavné je, že hráme dobrý basketbal. Pokiaľ budeme naďalej vyhrávať zápasy, tak budeme všetci spokojní a určite pôjdu aj osobné výkony hore,“ myslí si Bojanovský.

„Obuvníci“ naznačili, že v plnej sile bude pre každého súpera nepríjemným tímom. Aktuálne síce bojujú o piate miesto v tabuľke, ale Bojanovský si myslí, že spolu so spoluhráčmi majú na viac: „Zatiaľ hráme dobrý basketbal a dokázali sme, že nie je tím v tejto lige, ktorý by sme nemohli aj napriek pár nešťastným prehrám poraziť. Určite máme na viac ako na piatu pozíciu. Myslím si, že teraz sa musíme sústrediť na našu tímovú formu, aby sme vstúpili do play off a tam valcovali súperov. Je Jedno či to bude nakoniec z piateho miesta alebo nie.“

Podobne ako ostatní, tak aj pivot Komárna chváli zvyšujúcu sa úroveň Eurovia SBL: „Myslím si, že Prievidza ukázala na medzinárodnej úrovni najlepšie, že slovenská liga nie je zlá. Aj keď som tu zatiaľ iba ako nováčik, tak som milo prekvapený úrovňou ligy.“

Foto: Lukáš Droppan