• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Komárňanský krídelník Matej Marchyn pôsobí na juhu Slovensku už štvrtým rokom. Pod taktovkou nového trénera Richarda Ďuriša však dostáva oveľa viac priestoru ako v predchádzajúcich sezónach.

„Naozaj ma to teší. Chcel by som sa minútami odvďačiť trénerovi tak, že budem hrať čo najlepšie,“ povedal na úvod starší z bratskej dvojice Marchynovcov. Kým v predchádzajúcej sezóne zasiahol Matej do 22 duelov základnej časti pri priemernej minutáži niečo vyše 11 minút a v play off nastúpil na palubovku len trikrát, tak pod taktovkou Ďuriša dostáva priestor v priemere viac ako 15 minút. „Nejde o to, že by som svojim schopnostiam v predošlých sezónach neveril, ale každý hráč to vie, že je to určite lepšie, ak má minutáž a vie to ukázať na ihrisku. V ďalších stretnutiach sa mu oveľa lepšie hrá, má väčšie zápasové sebavedomie a oveľa viac si dôveruje. Je to pre mňa z tohto pohľadu pozitívne,“ hovorí hráč Komárna.

Svoju dôveru splatil Marchyn trénerovi hneď v úvodnom stretnutí sezóny 2016/2017, v domácom zápase s Lučencom mu stačilo len niečo vyše 16 minút na to, aby zaznamenal 16 bodov a 2 doskoky, čím si vyslúžil ocenenie pre najlepšieho šiesteho hráča 2. kola. Proti Leviciam si zapísal na svoje konto 3 body, 2 doskoky a 2 získané lopty, ale na víťazstvo to napokon nestačilo. Z jeho pohľadu vníma Marchyn dobre fakt, že má Komárno na úvod sezóny ťažší žreb: „Vždy je lepšie, keď môžeme takéto 'zápasy' absolvovať teraz, ako niekedy ku koncu sezóny, keď sa rozhoduje. Musíme sa dať dokopy, popracovať na veciach, ktoré sme robili zle. Je potrebné si uvedomiť tieto chyby a popracovať na nich. Ešte máme veľa zápasov pred sebou, sme len na začiatku.“

„Obuvníci“ vymenili po striebornej sezóne trénera, ale aj viacerých hráčov. Má podľa jeho krídelníka Komárno opäť šancu bojovať o top 4? „Ja si myslím, že určite áno. Na top 4 určite máme, len musíme pracovať na mnohých veciach. Zdá sa mi, že si to vyžaduje viac práce. Musíme zvládať aj zápasy vonku, nielen doma,“ odpovedá Marchyn.

Foto: Lukáš Droppan