• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Levickí Patrioti ustáli ďalšiu náročnú prekážku, v predohrávke 8. kola zdolali majstra z Prievidze až prekvapujúco hladko 93:68 a naďalej zostávajú jediným tímom Eurovia SBL, ktorý v sezóne 2016/2017 neokúsil chuť prehry.

Zápas nezostal nič dlžný svojej povesti, od úvodu sa hral kvalitný basketbal plný pekných akcií. Levičania boli od úvodu lepším celkom na palubovke, svojou účinnou obranou dokázali po väčšinu času zabetónovať silné zbrane svojho súpera. „Ako tréner som nebol prekvapený z tímového výkonu, pretože treba veriť vo svoje družstvo. Niekedy to vyzerá perfektne ako proti Prievidzi, niekedy to môže vyzerať strašne. Najdôležitejšie je, že zostávajú hráči pokope ako jeden celok. Žijú spolu, myslia spoločne, čo je kľúčové. Rozhodujúce tiež bolo, že sa Prievidza nezhostila výhody v úvode duelu. Toho som sa obával najviac,“ začal s hodnotením duelu tréner Patriotov Teo Hojč.

Prievidza hrala hlavne spoza trojkového oblúku, ešte do polčasu dokázala so súperom držať krok, po 20 minútach prehrávala 34:45. V prvom polčase sme dali hlavne viacej trojek, na to sa však celý zápas nemôžeme spoliehať. Osobne si myslím, že sme sa v druhom polčase trochu vrátili späť, ale potom nás súper opäť dorazil. Už to potom išlo dole vodou. Stále vieme, že v Leviciach sa ťažko hrá, ale chýbali nám body spod koša,“ povedal rozohrávač Prievidze Mário Ihring. Patriotov nezastavila ani polčasová prestávka, v druhom polčase ešte viac prevyšovali svojho súpera. Keď hráte proti tímu s takou kvalitou, akú má Prievidza, tak jedinou šancou na úspech, je hrať veľmi tvrdú obranu a 'zomrieť' na palubovke v tejto činnosti. Zároveň dúfať, že v útoku premeníte ľahké strely a budete tam uvoľnení,“ zamyslel sa Hojč.

Domáci napokon spečatili piate víťazstvo v rade záverečnou štvrtinou, ktorú vyhrali rozdielom 12 bodov. Na zaujímavý fakt poukázal po stretnutí Hojč: „Vrátane Alpsko-jadranského pohára to bol štvrtý zápas, v ktorom súper skóroval na konci prvého polčasu s klaksónom. Možno je to však pre nás dobré, pretože sme vyhrali všetky tieto zápasy (úsmev). V druhom polčase sme sa držali nášho plánu, ktorý nám vychádzal. Som šťastný.“

Prievidza výrazne zaostala za svojim stredajším výkonom proti Bukurešti, ktorý znamenal výhru na úvod účinkovania v Európskom pohári FIBA. „Práveže by sme si mali brať zo stredy pozitívny príklad, hlavne si viac veriť do zápasov. Proti Bukurešti sme hrali perfektne, všetko fungovalo. Ja si myslím, že sa to malo prejaviť v zápase s Levicami. Obrana však nebola taká, ako sme chceli. Od toho to potom šlo, v obrane sme nerobili to, čo sme mali a súper nám dával z toho ľahké koše. My sme nemohli spraviť protiútok,“ vyjadril sa Ihring.

Videorozhovory zo stretnutia BK Levickí Patrioti - BC Prievidza:

Foto: Lukáš Droppan