• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti BK Inter Bratislava sa revanšovali v 5. kole Eurovia SBL svojim fanúšikom za minuloročné semifinále, nad Komárnom zvíťazili 88:78 a v tabuľke sa prepracovali už na druhé miesto.

Na Pasienkoch videli diváci zaujímavé stretnutie, v ktorom však obom mužstvám chýbali mnohí zranení hráči. Bratislavčania sa museli zaobísť bez Radukiča, Bílika a Ondruša, Komárno prišlo bez dvoch rozohrávačov Cobba a Tomiča. Ďalšie absencie prišli počas stretnutia, v 17. minúte dostali diskvalifikačné chyby po vzájomnej potýčke domáci Barač a hosťujúci Halada, takže oba tímy ešte viac improvizovali so svojimi zostavami.  

„Rozhodujúcim faktorom zápasu bol Vlahovič a jeho takmer neomylná ruka najmä pri strelách za tri body, čo sme určite nečakali. Dôležité boli aj útočné doskoky, v ktorých bol Inter lepší. Nevyvarovali sme sa niektorým chybám v dôsledku výpadku koncentrácie. Myslím, že sme predviedli celkom dobrý basketbal, naša hra sa stále zlepšuje. Veľkým problémom bola absencia našich dvoch rozohrávačov, ktorí nám citeľne chýbali. Po ich návrate budeme určite silnejší,“ hodnotil duel tréner Komárna Richard Ďuriš.

Stretnutie bolo vyrovnané, družstvá sa striedali vo vedení. V 28. minúte Inter viedol o jediný bod 53:52, ale potom sa už nenápadne dostával najmä vďaka strelecky disponovanému Vlahovičovi do výraznejšieho vedenia. Srbský rozohrávač celkovo zaznamenal 27 bodov vrátane šiestich trojok. „Som rád, že sa nám napokon podarilo zdolať tohto súpera. Hlavnými faktormi nášho víťazstva boli výborné výkony Vlahoviča s Kozlíkom v útoku, v obrane odviedol penzum práce Rančík. Boli sme citeľne oslabení, aj preto si víťazstvo veľmi cením,“ podotkol po zápase tréner Interu Oliver Vidin.

Zatiaľ čo „žlto-čierni“ odohrali v aktuálnom ročníku päť duelov, Komárno nastúpilo len do tretieho stretnutia sezóny 2016/2017. Vicemajster má v úvode ťažký žreb, po prehre v Leviciach stratil body aj na Pasienkoch. „Prehrali sme síce dva zápasy vonku, ale tragédiu z toho nerobíme. V Leviciach a v Bratislave veľa mužstiev vyhrávať nebude. Pre nás je dôležité udržať si domácu neporaziteľnosť. Postupne sa budeme snažiť vyhrávať aj na súperových palubovkách, nebude to však jednoduché. Liga sa vyrovnala, a to je dobre pre basketbal aj pre divákov,“ povedal Ďuriš.

Inter naproti tomu šplhá tabuľkou smerom nahor, v lige zatiaľ iba raz prehral, keď podľahol Svitu na jeho palubovke po predĺžení. „Tá prehra nás veľmi mrzí, najmä keď si spomenieme, že sme pod Tatrami viedli aj o 23 bodov, musíme to však hodiť za hlavu. Pozeráme sa dopredu, v ďalšom kole ideme do Nitry, kde chceme vyhrať. Potom budeme mať desaťdňovú prestávku, ktorá by mohla poslúžiť na nacvičenie niektorých vecí a verím, že sa káder dá aj zdravotne do poriadku,“ uzavrel hodnotenie Vidin.  

Foto: Ján Luky