• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Vo veku 37 rokov sa dočkal svojho prvého majstrovského titulu na Slovensku. Pivot Interu Radoslav Rančík doplnil svoju basketbalovú zbierku o ďalší cenný zárez. Ako hodnotila kľúčová postava "žlto-čiernych" sezónu 2016/2017?

Sedemnásobný najlepší basketbalista Slovenska mal vo svojej zbierke už s Interom víťazstvo v Slovenskom pohári, ale na ligovej scéne mu chýbal majstrovský primát. To sa však zmenilo po piatom finálovom zápase s Komárnom, v ktorom spečatil Inter zisk majstrovského titulu opäť po troch rokoch. Pri titule Interu v sezóne 2012/2013 sledoval z publika radosť svojho brata Martina, tentoraz sa situácia otočila. "Sme majstri. To je to, prečo celú sezónu makáme, prečo sa tu stretávame deň čo deň, prečo sme preč od našich rodín. Im patrí hlavne veľká vďaka za to, že obetujú to, čo obetujú pre nás, aby sme takto na konci sezóny mohli zdvihnúť nad hlavu majstrovský pohár. Každý titul je špecifický, každý titul má niečo do seba. Tento titul som s našim tímom vyhral prvýkrát doma. Je to naozaj úžasný pocit, pretože tu mám všetkých priateľov, rodinu a všetci sa môžu so mnou tešiť," povedal Rančík po rozhodujúcom finálovom súboji. 

Pivot Interu nezabudol vyzdvihnúť pre oficiálnu klubovú stránku aj výkon finálového súpera, s ktorým odohrali viacero vyrovnaných stretnutí vo finálovej sérii: "Komárno hralo naozaj dobrú sériu. Ak sa pozrieme na bodové výsledky jednotlivých zápasov, tam veľký rozdiel nebol. Ale mám pocit, že sme boli lepší v tejto sérii i v tejto sezóne, mali sme o čosi navyše nad Komárnom a možno to rozhodlo aj po mentálnej stránke. Samozrejme, musím poďakovať všetkým spoluhráčom, ktorí to oddreli na palubovke. Naozaj sme si to zaslúžili."

Vo finále napokon zvíťazili 4:1 na zápasy, celkovo v play off našli zverenci trénera Olivera Vidina premožiteľa len v dvoch zápasoch z celkových dvanástich. Veľkou mierou sa na tejto bilancii podieľal aj skúsený slovenský basketbalista, priemerne mal vo vyraďovacej časti 18,6 bodu, 6,0 doskoku, a 2,2 asistencie na zápas. "Vypovedá to o tom, že máme úžasný tím. Chalani, ktorí boli v tomto tíme celú sezónu, tak prešli cez zranenia, ťažké chvíle, bitky, ale to všetko k tomu patrí. Dnes zbierame to ovocie, ktoré sme celý rok nejakým spôsobom obhospodárovali. Preto hrám basketbal, preto sa snažím byť hore, aby som bol v týchto situáciách na konci sezóny. Ďakujem všetkým funkcionárom, trénerom, hráčom. Každý kto k tomu nejakým spôsobom prispel. Je to úžasné," dodal na záver Rančík.

Foto: Vladimír Dorňák