• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

o presvedčivom triumfe 124:72 na palubovke Žiliny sa už pozornosť basketbalistov KB Košice preorientovala na ďalšieho súpera. Kalendárny rok 2017 ukončia Býci sobotňajším domácim súbojom proti bratislavskej Karlovke, ktorú dokázali poraziť v oboch tohtosezónnych meraniach síl. Nielen o aktuálnej nálade v tíme sme sa pozhovárali s kapitánom Richardom Körnerom.

- Rišo, obhliadnime sa na úvod k zápasu v Žiline. V úvode súper odolával, no potom to už bola exhibícia Býkov. Ako by si zhodnotil tento zápas?

"Z našej strany to bolo veľmi dobré. Súper sa trošku dotiahol v druhej štvrtine, kedy to bolo o sedem bodov, no potom sa úplne rozpadli. Bolo vidieť, že sú frustrovaní a vôbec sa nevracali do obranu. Zrazu to tak vyzeralo ako na tréningu dvojtaktov. Jeden dvojtakt za druhým a nulová obrana."

- Ideálny sviatočný zápas?

"Ale áno, po Vianociach sme si aspoň rozdelili minúty a sme radi, že sme sa vrátili do zápasového tempa správnym spôsobom. Každý si zahral a nastrieľané body pomohli sebavedomiu hráčov i tímu."

- Nič iné, než víťazstvo sa od vás nečaká ani v sobotu. Karlovka však bude určite nepríjemnejším súperom. Je to tak?

"Určite. Karlovka je hlavne veľmi nevyspytateľná. Človek nikdy nevie, ako zahrajú. Sú pohromade dlho, hrajú tímovo, nesebecky. Uvidíme ako trénovali cez sviatky a či prídu pripravení. Domáce prostredie by sme si ustrážiť mali, ale musíme si na nich dať pozor."

- V čom je ukryté nebezpečenstvo?

"Hlavne v tom, že nemajú čo stratiť. Prídu k nám bez tlaku a môžu iba prekvapiť. Budú tak hrať bez zviazaných rúk. V tíme majú pritom kvalitných hráčov ako sú Vido či Kuffa, s ktorými som hrával. Majú dobrých podkošových hráčov i strelcov. Musíme si preto dať pozor na ich útok a potom by to už mohlo ísť dobre."

- Karlovka je jediným tímom ligy bez legionárov. Ako sa na to pozeráš ty?

"Mne sa veľmi páči projekt Karlovky. Chlapci tam dostávajú veľmi veľa minút a uvidíme, či sa niektorí z nich posunú do „lepších“ tímov. Aj keď musím povedať, že aj samotná Karlovka hrá aj bez legionárov veľmi dobrý basketbal. Je to pre mňa sympatický tím."

- Zakončíte rok 2017 tuctovou sériou dvanástich víťazstiev?

"Máme to v pláne. My ideme do každého zápasu s cieľom vyhrať. Nemôžeme však nič podceniť. História už viackrát ukázala, že kto podcení Karlovku, ten má problém. Aj preto pokračujeme v poctivom tréningu a doma nechceme nechať nič na náhodu."

- Máš už nejaké plány na Silvestra?

"Nový rok privítam v horách. Nepôjde o žiadne veľké oslavy, skôr o krátky oddych od basketbalu. S kamarátmi zo západu Slovenska sa stretneme v Jasnej. Ja mám hory rád a chodil som tam od malička. Tentoraz to však bude hlavne o relaxe."

- Pôjde o taký únik za zimou?

"Aj tak sa to dá povedať, pretože u nás v Košiciach to veru na zimu a silvestrovské počasie nevyzerá. Teším sa na sneh a kamarátov, s ktorými som sa dlhší čas nevidel."

- Ako by si zhodnotil rok 2017?

"Pre mňa bol veľmi zaujímavý. V lete som zmenil pôsobisko a prišiel som do ešte ambicióznejšieho tímu, v ktorom som si musel nájsť svoju rolu. Z vyťažených hráčov som totiž v podstate najmladší. Do novej sezóny sme sa rozbiehali trochu pomalšie, ale postupne sme sa zohrali a teraz to už vyzerá dobre. Chcelo to svoj čas, ale myslím si, že teraz kráčame za svojim cieľom."

- Čo si teda želáš do nového roka?

"Hlavne zdravie a osobne by som rád pokračoval v zlepšovaní. Tímu prajem, aby sme boli aj v novom roku v takej pohode, v akej sme teraz. Čakajú nás veľké výzvy a všetci si želáme, aby bola naša cesta úspešná. Ide však o dlhú cestu a dovolím si povedať, že v tejto tretej časti ligy sa vykryštalizujú pozície pre play-off. Dôležité teda bude vyhnúť sa zakopnutiam a pripraviť si výhodu domáceho prostredia pre play-off."

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk