• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V Komárne je tradíciou, že úlohy rozohrávača v tíme sa väčšinou zhostí zámorský legionár. Táto tradícia sa potvrdila aj pred novou sezónou, keď divácky obľúbeného TJ-a Bannistera sa bude plnohodnotne snažiť nahradiť Isiah Umipig.

Filipínsky rozohrávač si vybral pre štart svojej profesionálnej kariéry práve Slovensko a do Komárna prichádza s vynikajúcou univerzitnou vizitkou - niekoľkonásobný člen All Stars Tímu počas pôsobenia na univerzite a jeden z kľúčových ťahúňov Seattleu v uplynulej sezóne, v ktorej priemerne dosahoval 17.0 bodu, 3.1 doskoku, 2.9 asistencie a 1.3 zisku na zápas. Sezóna vyšperkovaná viacerými individuálnymi oceneniami mohla byť zakončená najlepším možným spôsobom - víťazstvom na WAC turnaji, kde sa však jeho tímu nepodarilo prejsť cez záverečnú prekážku v podobe New Mexico State. "Moja posledná sezóna na škole bola veľmi dobrá, darilo sa nám a na to nikdy nezabudnem. Prehra vo finále zamrzela, ale tento moment si beriem ako motiváciu, ktorá ma bude hnať vpred. Zisk individuálnych ocenení potešil, ale radšej mám majstrovské tituly, čo je vždy mojim hlavným cieľom," spomína na záverečnú sezónu v Seattli Umipig.

Prečo si Umipig vybral práve Komárno ako štartovací bod svojej profesionálnej kariéry? "Od Komárna som dostal skvelú možnosť na štart mojej kariéry a rozhodne ju plánujem využiť," odpovedá nový rozohrávač Komárna. Aktuálny majster sa pripravuje okrem obhajoby titulu v SBL-ke aj na premiérovú účasť v basketbalovej Európe. "Prípravné obdobie zatiaľ hodnotím dobre. Snažíme sa nájsť dobrú tímovú chémiu na tréningoch, ktorú sa následne snažíme aplikovať v zápasoch. Som vďačný, že budem môcť hrať aj na medzinárodnej úrovni a už teraz sa nesmierne teším na zápasy s mojim tímom," neskrýva nadšenie z nového pôsobiska Umipig. A čo očakáva nová komárňanská akvizícia od sezóny na juhu Slovenska? "Chcem byť čo najviac úspešný s družstvom. Viem, že v minulej sezóne získali titul, obhajoba by bola preto ideálna."

Foto: goseattleeu.com