• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Po sérií troch zápasov na ihriskách súperov sa opäť predstavíme na domácej palubovke, kde premiérovo v sezóne privítame v stredu o 18:00 Iskru Svit. Pred stretnutím sme vyspovedali rozohrávača BC Prievidza a čerstvého reprezentanta Slovenska Mateja Majerčáka.

- Je to tvoja druhá sezóna v Prievidzi. Ako by si porovnal situáciu v minulej a v aktuálnej sezóne?

"Ako je známe, počas môjho prvého roku v Prievidzi bol výrazne vyšší rozpočet a preto aj nastavenie cieľov a filozofia boli iné, ako sú teraz. Na druhej strane pozitívom tejto sezóny je, že väčšiu dôveru dostali aj Slováci a teda aj ja."

- Aký je rozdiel v tvojej pozícii v tíme oproti minulému roku?

"Minulý rok som často nastupoval ako druhý alebo tretí rozohrávač a niekedy som hral aj na pozícii dva. V tejto sezóne je to neporovnateľné. Kým v predchádzajúcej sezóne bol systém postavený na skúsenejších spoluhráčoch a odo mňa sa moc neočakávalo, tento rok je na mne omnoho väčšia zodpovednosť, čo považujem za najväčší rozdiel v mojej pozícii v tíme."

- Ako hodnotíš tímové a osobné výkony v aktuálnej sezóne?

"Zopár zápasov nám nevyšlo podľa našich predstáv, ale vo väčšej časti sme hrali vyrovnane až do úplného záveru. Mrzia ma zápasy, ktoré sme mohli vyhrať, ale pokazili sme si ich svojou nekoncentrovanosťou. Myslím si, že výkony nie sú zlé, ale stále musíme pracovať na tom, aby sme vydržali hrať koncentrovane celých 40 minút. Vtedy sa môžeme pobiť o víťazstvo s každým. Takéto stretnutia sú zároveň atraktívne aj pre divákov. Z pohľadu osobných výkonov mám stále hluché zápasy alebo slabé miesta, na ktorých musím popracovať a zlepšovať sa. Na druhej strane som rád, že sa mi darí. Najradšej som však, keď hrá dobre celý tím. To je najdôležitejšie."

DSC 4953

- Premiérovo si si vyslúžil nomináciu do reprezentačného kádra. Aké sú tvoje zážitky z „bubliny“?

"Verím, že táto nominácia bola zaslúžená. Bola to pre mňa výborná skúsenosť. Hrať v bubline bolo niečo úplne iné, čo sme si predtým nikto nevyskúšali. Tréner Tabak je veľký odborník a verím, že aj za krátky čas som si od neho niečo zobral. Oceňujem aj to, že som sa spoznal s chalanmi, ktorých som doteraz až tak dobre nepoznal. V šatni bola dobrá atmosféra. Oveľa krajšie by ale bolo, keby sme vyhrali oba zápasy."

- V SBL sme boli na ihriskách súperov trikrát v rade neúspešní. Čo treba zmeniť, aby sme v nasledujúcom stretnutí zvíťazili?

"Ťažko povedať čo treba zmeniť. Myslím si, že v súčasnej situácii nie je domáce prostredie až takou výhodou, ako keby boli v hľadisku diváci. Samozrejme pomáha to, že tímy poznajú lepšie domáce ihrisko, no ak chceme zvíťaziť musíme rovnako doma ako aj vonku hrať celých 40 minút na sto percent. Inak výhra nie je možná."

- Čaká nás Svit. Ako by si charakterizoval tohto súpera ako tím?

"Svit je veľmi nepríjemný súper, ktorý hrá rýchly a ofenzívny basketbal a má kvalitné individuality. To je základom ich hry."

DSC 7303

- Čo bude kľúčom k víťazstvu v zápase?

"Určite to bude koncentrovaná hra a obrana. Musíme hrať ako tím celých 40 minút. Budeme musieť zastaviť rýchly protiútok Svitu a v obrane si vypomáhať a tiež zvládnuť situácie jedna na jedna. Ak toto splníme, verím, že súpera môžeme zdolať."

- Čo by si na záver odkázal fanúšikom?

"Ďakujem všetkým fanúšikom, ktorí nás sledujú a podporujú. Veľmi by nás potešilo, keby boli tribúny opäť plné a zažívali by sme atmosféru, akú vedia vytvoriť len prievidzskí fanúšikovia. Zároveň dúfam, že chápu našu situáciu a skladbu kádra a že nad nami aj po horších zápasoch nebudú lámať palicu aj keď sú zvyknutí na iné postavenie tímu v tabuľke. Za seba aj spoluhráčov môžem povedať, že sa snažíme, bojujeme a do zápasov dávame maximum. Verím, že čoskoro sa uvidíme aj naživo v halách."

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Daniel Faix, Lukáš Droppan