• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ako sme pred začiatkom sezóny naznačovali, palubovka Komárna nebude bežne miestom, odkade sa budú odnášať za dva body za víťazstvo. V sobotu večer sa o tom mohol presvedčiť líder súťaže z Lučenca. Ten síce dokázal zdramatizovať koncovku, ale nováčik si druhý triumf v sezóne už postrážil.

Lučenčania išli do stretnutia s nálepkou zatiaľ jediného nezdolaného tímu v aktuálnom ročníku Niké SBL, ale Komárno táto bilancia evidentne moc netrápila. Najviac totiž prehrávalo o 4 body a v druhom polčase prakticky nonstop viedlo. „Je veľmi dôležité vyhrať nad momentálne najlepším tímom súťaže. Najdôležitejšie však pre nás je pochopenie herného štýlu, ktorým sa chceme prezentovať. Stále sme rovnakým tímom, čo hral proti Handlovej alebo Spišským Rytierom. Zostávame družstvom, ktoré potrebuje ešte čas. Veľa hráčov je v nových pozíciách. To ma teší viac, že tí hráči vidia, že môžu hrať dobre na tejto úrovni,“ vyjadril sa po výhre tréner domácich Zlatko Jovanovič.

Z oboch stranách to bol mimoriadny strelecký večer, veď u hostí malo trio Američanov - Desure Buie, Che Bos a Kyle Castlin po 21 bodov. Na strane nováčika však až šestica basketbalistov mala dvojciferný počet bodov, čo napokon pri konečnom výsledku 96:89 bolo rozhodujúce. „Vedeli sme, že je pre nami intenzívny zápas. Lučenec hrá s neskutočnou energiou a agresivitou. Vedeli sme na to odpovedať a dodržiavať plán, na ktorom sme sa pred zápasom dohodli. My musíme hrať s veľkou energiou tiež, tak k tomu musíme pristúpiť v každom stretnutí. Na tréningoch sme zvyšovali intenzitu a agresivitu, ktorú jednoducho musíme mať,“ nadviazal krídelník Komárna Vuk Djordjevič.

 kn luc navratka

Líder tabuľky v poslednej štvrtine zabral, zmazal 10-bodové manko a Castlin dokonca 128 sekúnd pred koncom vyrovnával na 83:83. To však prišli chvíle Djordjeviča, dve trojky a dva úspešné trestné hody boli rozhodujúce: „Je to sen každého hráča. Chcel by som však pochváliť v prvom rade mojich spoluhráčov, hrali s obrovskou energiou. Moje trojky sú výsledkom dobrého spacingu v útoku. Na tom sme pracovali a vyplatilo sa.“

V koncovke to bola hra najmä z čiary trestných hodov, vo veľkej miere bol úspešným aktérom rozohrávač K.C. Ross-Miller. Aj jeho zásluhou nováčik po kratšej odmlke vyhral. „Prežili sme to vďaka tomu, že sme si zaslúžili vyhrať. Nebolo pre mňa prekvapením, že zápas v koncovke zdramatizoval. Lučenec je totiž tímom, ktorý 40 minút hrá v úžasnom tempe a intenzite. V jednom momente som čakal, že to príde a prišlo to v záverečnej dvojminútovke, keď sme stratili koncentráciu. Lučenec okamžite využil ponúknutú možnosť, takto hrajú. Za vyrovnaného stavu sme však urobili správne rozhodnutia a vyhrali sme,“ zakončil Jovanovič hodnotenie zápasu.

Highlighty zo zápasu Komárno - Lučenec:

Foto: Karol Scholtz