• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Víkendové víťazstvo Prievidze nad Svitom ukončilo čakanie na plný bodový zásah. O nedávnej kríze, dojmoch z nového rozohrávača sme sa zhovárali s trénerom tímu Miljanom Čurovičom.

Po sérii piatich prehier za sebou (štyri ligové a jedna pohárová) sa Prievidžania dočkali víťazného pocitu po štyridsiatich minútach. Pred zaplneným hľadiskom zároveň odčinili pohárové zaváhanie spred niekoľkých dní, keď podľahli Svitu vo štvrťfinále Eurovia Slovenského pohára. „Videl som tú Prievidzu, ktorú si želám vidieť ja. Trošku ma mrzí posledných osem - desať bodov, ktoré dal Svit po našej ľahostajnosti. Práve túto časť hry - obranu, chceme zlepšiť, preto ma to trochu štve. Všeobecne si myslím, že sme zahrali veľmi dobrý zápas,“ povedal po zápase tréner Prievidze Miljan Čurovič.

Majster predviedol proti Iskre výkon, ktorý ho zdobil do obdobia pred výsledkovou krízou. Kolektívne sa podieľali na výhre viacerí hráči, v obrane nepustili súpera k žiadnemu výraznejšiemu tlaku. Práve tieto faktory najviac potešili v zápase Čuroviča: „Vrátila sa energia, ale jeden vyhraný zápas neznamená, že sme my krízu prekonali. Družstvo vyzeralo oveľa lepšie, videl som energiu v obrane, veľmi dobré myšlienky v útoku. To sú zhruba veci, ktorými by sme radi prezentovali do konca sezóny.“

Herná kríza Prievidze bola citeľná hlavne v zápasoch, ktoré mali dramatickejšiu koncovku. Podľa trénera tímu im výrazne pomohol fakt, že sa opäť vrátili na domácu palubovku. „Po takmer mesiaci sme sa vrátili na našu palubovku. Jednoducho, chýbala nám aj energia, ktorú sme dostali od plného hľadiska. Chlapci boli pod tlakom. Mentálna kríza, ktorú sme my nepopierali, bola s nami. Dúfam, že sme ju dobrým výkonom a víťazstvom trochu stlmili,“ myslí si Čurovič. Ako sa on snažil vyriešiť krízu v tíme? „Jednotlivosťou. Stále sme verili, že sme to isté družstvo, ktoré postúpilo do druhej fázy Európskeho pohára FIBA a celkovo dobre hralo od začiatku sezóny,“ odpovedá kormidelník Prievidze.

Spokojnosť tiež Čurovič prejavil s doterajšími výkonmi novej akvizície v tíme – Omarom Krayemom. „Ešte nám stále chýba trochu čas, aby sme všetci zvykli na neho aj on na nás. Môžem povedať, že konečne máme rozohrávača, ktorý hrá s prehľadom. Myslím si, že jeho výkony ešte pôjdu hore,“ uviedol na jeho adresu srbský tréner. Séria prehier je v Prievidzi minulosťou, potvrdiť  herné zlepšenie môžu už v stredu na palubovke Spišskej Novej Vsi. „Spišská Nová Ves je veľmi ťažký súper, hlavne doma porazili dosť silných súperov. Pre mňa je dôležité, že sme vyhrali,“ uzatvoril hodnotenie Čurovič.

Foto: Vladimír Králik