• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Po vyše polročnej prestávke si opäť na seba navliekol prievidzský dres Mike Rostampour. Ako si užíval návrat do známeho prostredia a prečo sa vlastne vrátil, to nám prezradil v rozhovore.

Americký basketbalista sa vrátil do známeho prostredia po zastávke v kanadskej lige, kde hral za Cape Breton Highlanders. "Som nesmierne šťastný, že som sa vrátil do Prievidze a môžem hrať s týmito chalanmi. Viacero z nich poznám. Tréner je jeden z hlavných dôvodov, prečo som sa sem vrátil. Je to skvelý klub a organizácia s majstrovskými ambíciami. Sú tu skvelí fanúšikovia, ktorí sa zaujímajú o tím. Pokiaľ sa o vás takto zaujímajú, tak sa snažíte hrať na čo najvyššej úrovni," uviedol k svojmu návratu Rostampour. Špeciálne emotívne privítanie prišlo hneď v jeho úvodnom stretnutí, keď sa doma predstavil vo finálovej repríze proti Komárnu. "Tešil som sa na domáce privítanie. Bol to úžasný pocit vrátiť sa späť," dodal pivot Prievidze.

Po zisku majstrovského titulu v prvej profesionálnej sezóne zostal Rostampour dlhšiu dobu bez klubu, až sa nakoniec rozhodol túto situáciu vyriešiť: "Nedostal som pôvodne ponuku, ktorú som chcel od Prievidze. Rozhodol som sa napokon vydať inou cestou, čakať v zime na správnu ponuku. Podpísal som nového agenta a išiel do Kanady. Majú tam kvalitnú súťaž, hrá tam mnoho hráčov z NBA Development League (D-League). Som rád, že som si tam mohol zahrať." Kanadská liga je pre mnohých fanúšikov basketbalu veľkou neznámou, preto sa nám Rostampour snažil priblížiť jej úroveň: "Bola to skvelá skúsenosť, pretože pokiaľ na Slovensku sú v tímoch dvaja - traja Američania, tak v Kanade ich hrá bežne až päť v jednom tíme. Pôsobia tam basketbalisti z prvej divízie NCAA, preto musíte byť dobrý hráč, ak tam chcete hrať."

Sledoval počas pôsobenia v Kanade výsledky Prievidze? "Trochu som sledoval tím, pretože sa plne sústredím na robotu, nech idem hrať kdekoľvek," odpovedá Rostampour. V staronovom tíme sa stretol s viacerými hráčmi, s ktorými sa pričinil o zisk titulu. Ako vníma kvalitu tohtoročného družstva? "Máme skvelých hráčov. Prišiel som do tímu z toho dôvodu, aby som splnil svoje úlohy. Každý vie, čo robím. Ako Komárno v predchádzajúcom roku, tak sa aj my snažíme ísť do tohtoročného play-off v čo najlepšej fazóne. Tam sa už môže udiať čokoľvek, každý môže poraziť každého. To chceme dokázať," vyhlásil Rostampour, ktorý pochválil aj úroveň tohtoročnej ligy: "Úroveň súťaže je niekde inde, tímy sú lepšie, kvalita hráčov je vyššia. Je to dobrá vizitka pre slovenský basketbal."

Jeho štatistiky a dopad na tím zatiaľ naznačujú, že návrat Rostampoura bol dobrou voľbou prievidského manažmentu. Američan nastúpil do troch zápasov (2 výhry a jedna prehra), priemerne si zatiaľ pripípsal na svoje konto 11,0 bodu, 5,0 doskoku a 1,7 asistencie. Rostampourove ciele v aktuálnom ročníku sú teda viac ako jasné: "Jednoznačným cieľom je titul, preto som sa sem aj vrátil."

Foto: Vladimír Králik