• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pre Mareka Kozlíka bol sobotňajší zápas 5. kola Eurovia SBL proti Komárnu špecifický. Po prvý raz nastúpil proti klubu, v ktorom štyri roky pôsobil a v predminulej sezóne s ním získal titul slovenského majstra.

„Veľmi som sa na to tešil, pretože to bol zápas, ktorý pre mňa veľa znamenal. Zo začiatku som bol mierne napätý ako to dopadne, ako sa mi bude dariť v novom drese proti môjmu bývalému tímu. Miestami som sa cítil ako v play off stretnutí, trochu mi to zväzovalo ruky, postupne však nervozita opadávala a potom som sa už mohol viac sústrediť na svoju tradičnú hru,“ hodnotil svoje zápasové rozpoloženie 30-ročný krídelník Interu Bratislava. Hráči, ktorí hrajú proti svojmu bývalému klubu nie vždy naplno prejavujú radosť z premenených pokusov,

Marek však prejavy radosti neskrýval: „Necítil som to tak, že by som sa nemal tešiť. Mal som radosť z toho, že sme vyhrali. Bolo to skôr o bezprostredných emóciách, išlo o dôležité trojky, z ktorých som sa úprimne tešil. Nebolo to ani náhodou o tom, že by som mal znevažovať družstvo, kde som odohral štyri sezóny. Naopak, všetkých v Komárne si vážim, ďakujem za to, že som tam mohol pôsobiť, ale teraz som v Interi a snažím sa mu pomáhať čo najlepšími výkonmi.“

Kozlík pomohol svojmu novému družstvu v zápase dvanástimi bodmi, ale po operácii kolena cíti, že ešte má kondičné resty. „Naozaj sa do toho ešte len dostávam, kondične to ešte nie je ono. Neabsolvoval som celú letnú prípravu a prejavuje sa to. V tíme sa však cítim super, sme výborná partia, mužstvo je kvalitne zložené. Na palubovke predvádzame pekný basketbal, keď nám koncentrácia vydrží celý zápas, tak to bude skvelé,“ hodnotí krídelník zloženie a hru svojho.

Zaujímavé na jeho príbehu je, že ako Bratislavčan začal hrať za „žlto-čiernych“, keď mal 8 rokov. V 18-tich odišiel do Pezinka, bol aj v Handlovej, v Plzni, v Komárne a teraz je po dvanástich rokoch späť v Bratislave. „Nevedel som či sa sem niekedy vrátim alebo nie, dostal som dobrú ponuku, som doma blízko pri rodičoch, môžu častejšie chodiť na zápasy, je to fajn, dúfam, že sa nám bude dariť,“ uzavrel Marek Kozlík.    

Foto: Daniel Faix