• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Jedným z mladých hráčov Prievidze, ktorý dostáva v Slovenskej basketbalovej lige i Alpsko-jadranskom pohári takmer pravidelne priestor na palubovke, je Ján Zorvan. Dvadsaťjedenročný pivot nastúpil dosiaľ v siedmich zápasoch BC. Najviac času na palubovke strávil v stretnutí v Slovinsku, keď proti Lašku odohral 24 minút. Viac ako desať minút na palubovke bojoval aj v súbojoch SBL proti Svitu, Žiline a Spišskej Novej Vsi. Nádejnému dvesto centimetrov vysokému podkošovému hráčovi, ktorý prišiel do Prievidze z Lučenca, sme položili niekoľko otázok.

- Ján, poďme k poslednému zápasu BC. Napriek zmazaniu dvojciferného vedenia sme podľahli domácim Leviciam najtesnejším možným rozdielom 89:90. Ako hodnotíš náš výkon v tomto zápase?

"Bol to vyrovnaný súboj, v ktorom sme ale spravili dosť chýb, či už v obrane alebo útoku. Aj napriek tomu sme dokázali so súperom udržať krok až do záveru stretnutia, v ktorom nás niekoľko sekúnd pred koncom „pochovala“ ťažká premenená strela."

- Po ôsmich kolách nám v tabuľke Slovenskej basketbalovej ligy patrí priebežné piate miesto s vyrovnanou bilanciou štyri výhry a štyri prehry. Ako si spokojný s naším postavením v tabuľke a výkonmi celkovo?

"Niekoľko zápasov nám, bohužiaľ, nevyšlo. Zranenia nás brzdili hlavne pri tréningoch, čo sa následne odzrkadľovalo aj v súťažných stretnutiach. Veríme, že už v najbližšom období sa naša hra zlepší, a to hlavne v obrane a doskokoch.

- Najbližšie privítame na domácej palubovke Niké arény nepríjemnú bratislavskú Karlovku. Čo od tohto zápasu očakávaš a aká je cesta k víťazstvu?

"Karlovka je nevyspytateľný súper, ktorého netreba podceňovať, čo ukázala aj v poslednom zápase, v ktorom vyhrala o 20 bodov. Ak chceme byť úspešní, budeme musieť bojovať v obrane, na doskokoch a hrať kolektívny basketbal."

- Zápas s Karlovkou sa pre futsalovú kvalifikáciu o postup na olympijské hry mládeže hrá v netradičnom čase - v nedeľu o 17. hodine...

"Áno, v nedeľu hráme v tejto sezóne po prvýkrát. Verím, že napriek netradičnému termínu, prídu naši fanúšikovia vo veľkom počte a spoločne si pripíšeme ďalšie domáce víťazstvo. Čaká nás náročný zápas, v ktorom budeme potrebovať podporu z tribún."

- Prejdime aj k tvojej osobe. Športový riaditeľ BC Marko Batina pred sezónou avizoval, že ťa budú čakať ťažké, nielen kolektívne ale aj individuálne tréningy, ktoré by mali viesť k čo najlepšiemu rozvoju tvojich basketbalových schopností. Ako vnímaš tento proces a svoj doterajší progres?

"Tréningový proces vnímam pozitívne. Máme naozaj dobrého trénera, ktorý ma už teraz dosť naučil. Takže určite cítim, že napredujem."

- Vedúci mužstva BC Filip, ťa vo svojom blogu Troskova troška prirovnal k tete, ktorá vždy keď príde do čakárne, uvoľní atmosféru a každého rozosmeje. Súhlasíš s týmto prirovnaním?

"Slovo teta je celkom trefné. Myslím si, že keď je to možné, treba mať čo najlepšiu náladu a rozveseliť okolie."

Autor a zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik