• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Zápasom na Interi vstúpili naši hráči do druhej štvrtiny základnej časti Slovenskej basketbalovej ligy. V doterajšom priebehu sezóny sa solídnymi výkonmi v drese BC prezentoval 206-centimentrov vysoký basketbalista z Veľkej Británie Ryan Martin. V tímových štatistikách vedie v strelených bodov na zápas, keď zaznamenal v súťažných súbojoch priemerne 15,2 bodov. Rovnako tak je na čele tímových štatistík aj v doskočených loptách. Na konte má v priemere 7,8 doskokov na zápas. Ryanovi Martinovi sme pred sobotným domácim stretnutím so Svitom položili niekoľko otázok.

- Vráťme sa ešte k poslednému zápasu na Interi. Boli sme v predchádzajúcich kolách kritizovaní za slabšiu defenzívu. V Bratislave sme napriek prehre ukázali, že sme schopní agresívne brániť aj lídra tabuľky.

"Áno, naša defenzíva bola dobrá po väčšinu zápasu. Som veľmi rád, že sme ukázali v obrane bojovnosť a srdce, no žiaľ, tentoraz to na víťazstvo nestačilo."

- Vo viacerých individuálnych ukazovateľoch si tímovým lídrom. Ako hodnotíš svoje doterajšie výkony?

"Nepozerám sa na osobné výkony a štatistiky, dôležité sú výhry nášho tímu. Viem, že môžem hrať pre tím o dosť lepšie."

- V čom by si chcel zlepšiť svoju hru?

"Chcem sa zlepšiť vo všetkom. Ešte stále nie som na takej úrovni, na akej by som chcel byť. Čiže je tu priestor zlepšovať vo všetkom a byť ešte platnejším hráčom pre naše družstvo."

- Najbližším naším súperom je Svit, ktorý privítame zajtra o 18. hod v Nike aréne. V poslednom vzájomnom stretnutí s týmto celkom sme prehrali na jeho palubovke. Akoby si charakterizoval Svit? Čo potrebujeme zmeniť, aby sme v domácom súboji proti Medveďom uspeli?

"Naposledy v zápase so Svitom som odohral len 10 minút kvôli problémom s členkom, takže určite pomôže, že teraz som stopercentne v poriadku. Vo Svite sme sa nedokázali držať taktického plánu a umožnili sme domácim najlepším basketbalistom hrať svoju hru. Ak dovolíme hocijakému tímu využívať to, v čom je najsilnejší, väčšinou to skončí neúspechom. V obrane sme v tomto súboji hrali katastrofálne."

- Rozdiel medzi zápasom vo Svite a v Prievidzi je aj v tom, že tentoraz vás bude hnať k víťazstvu aj početná divácka kulisa...

"Áno a budeme im za to vďační. Potrebujeme fanúšikov, aby prišli a podporili nás v novej víťaznej šnúre, ktorá sa začne sobotňajším zápasom. Naším cieľom zostáva vyhrať slovenskú ligu. Viem, že sme nezačali ideálne, ale sme nový tím, postupne sa spoznávame a zlepšujeme našu súhru. Máme skvelého trénera a každý mu verí rovnako ako aj jeho systému. Naši fanúšikovia sú našou dôležitou súčasťou. Verím preto, že nám prídu podporiť v sobotu, a rovnako aj na ďalšie zápasy, a budú pre nás hnacím motorom k víťazstvám."

Autor a zdroj: pdbasket.com, Foto: Vladimír Králik