• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Pred niekoľkými dňami sa konečne rozhýbal už aj trh s hráčmi a práve on bol ten, ktorý to celé otvoril. Čerstvá posila Spišskej Novej Vsi Michal Čekovský prezradila viac o prestupe, ale aj o návrate zo zranenia, ktoré predčasne ukončilo jeho predchádzajúcu sezónu.

Prvou skladačkou na Spiši bolo angažovanie Tea Hojča na pozíciu hlavného trénera. Následne sa vedenie klubu pustilo do skladania tímu, na úvod sa im podarilo prilákať reprezentanta Slovenska, bývalého hráča Handlovej a Interu Bratislava Michala Čekovského. Slovinský kouč bol tiež jeden z dôvodov, prečo sa „Čeko“ rozhodol prijať túto ponuku:

„Myslím si, že Teo Hojč zohral veľkú úlohu. Je to meno, ktoré niečo hovorí slovenským basketbalistom a fanúšikom. Ako sme všetci mohli vidieť, Levice dotiahol k majstrovskému titulu. To ma motivovalo, plus manažment ako so mnou jednal. Bol veľmi rýchly a efektívny, snažili sme sa nájsť spoločnú cestu. Bolo to v tom veľa faktorov, aj reštart, ktorý potrebujem. Všetko do seba zapadlo ako puzzle. Mojím veľmi dobrým kamarátom je Šimon Krajčovič, bol u neho kapitánom. Nejaké veci som preberal aj s Borisom Bojanovským. Dostal som pozitívne ohlasy.“

Ak nerátame tých, ktorí mali dlhšie kontrakty, tak zmeny dresu, respektíve predĺženia kontraktu sa dočkala zatiaľ len hŕstka hráčov. Z tohto pohľadu môže byť Čekovský na začiatku júna rád: „Nejaké ponuky tam boli, všetko som diskutoval so svojím agentom. Spišská sa mi od začiatku pozdávala najviac, od samotných začiatkov, keď začali chodiť ponuky. Som spokojný, dalo by sa povedať, že mám o starosť menej. Môžem sa sústrediť na prípravu a venovať sa svojim aktivitám, rodine, kým je na to čas.“

ceko snv 2

Predchádzajúca sezóna sa pre rodáka z Košíc skončila v podstate skôr, ako sa mohla naplno začať. Na svoj posledný zápas nastúpil 10. októbra, odvtedy laboroval so zranením kolena. Z tohto pohľadu ho aj napriek zmene dresu čaká boj o miesto a minúty na palubovke. „Letná príprava bola rýchla a bola to možno aj moja chyba, lebo som si myslel, že som pripravený. Mal som ísť do toho postupnejšie. Túžba po hraní bola väčšia asi ako zdravý rozum (úsmev). Som toho názoru, že každú minútu si budem musieť zaslúžiť. Už som mal možnosť rozprávať sa s trénerom. Keď budem tvrdý a budem tvrdo pracovať, tak bude priestor na to, aby som ukázal, čo vo mne je,“ uviedla posila Spišskej Novej Vsi.

Nielen kuchárske aktivity, ale aj basketbalové, taký je aktuálny program Čekovského v rodných Košiciach. Postupnými krokmi napreduje jeho individuálna príprava, po ktorej by mal byť pripravený na oficiálnu klubovú prípravu. Tá by pri ideálnom scenári mala začať na prelome júla a augusta.

„Všetko sa postupne otvára. Môj tréner má rehabilitačné centrum, kde platí výnimka, keďže už mám podpísanú zmluvu. Mám aj individuálne tréningy v jednej hale. Pred troma týždňami som mal poslednú kontrolu, kedy som dostal zelenú na to, aby som mohol robiť úplne všetko. S mojím trénerom Jaroslavom Dulinom sme začali postupne behať, skákať a robíme už aj samotný basketbal. Je to na dobrej ceste, máme pred sebou cca. dva a pol mesiaca do začiatku letnej prípravy. Dúfam, že zdravie konečne vydrží a dotiahnem sezónu do konca,“ dodal na záver Čekovský.

Foto: archív BK 04 AC LB Spišská Nová Ves