• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Nestáva sa často, aby v play off Niké SBL dostali v zápasoch priestor mladíci na súpiske niektorého z tímov súťaže. Svitu sa tento počin podaril v semifinále, proti Spišským Rytierom si cenné minúty zaknihovala dvojica Šimon Matúšek a Dominik Kester.

Tréner Róbert Ištvánik takýmto spôsobom zaplnil „voľné“ miesta na súpiske Iskry, z jeho zostavy totiž vypadlo až trio hráčov – Saša Avramovič, Robert Baker a Michael Kuzmiak. Pre 16-ročného Kestera to už bolo druhé stretnutie, do ktorého mohol na niekoľko chvíľ naskočiť. „Za šancu v tíme som veľmi rád, už aj za prvé tréningy som bol vďačný, pretože som si mohol skúsiť, aké to je fyzicky náročnejšie oproti kadetskému basketbalu. To, že som dostal šancu aj v zápase, som nečakal a určite nie, že dostanem šancu v play off, kde ide o všetko. Každá chvíľa strávená s extraligovým družstvom mi dáva veľmi veľa. Všetci hráči, spolu s trénerom mi vedia poradiť, alebo ma naučiť niečo nové. Najviac som sa asi naučil od trénera Ištvánika, Sašu Avramoviča a De'Seana Parsonsa. Stále mi vysvetľovali, ako to môžem spraviť lepšie, alebo inak. Som za to veľmi rád. Dúfam, že ak na sebe ešte s trénermi popracujem a budem počúvať rady, tak budem mat šancu dostať sa čo najďalej,“ uviedol Kester.

Vôbec prvé minúty v A-tíme Svitu a celkovo v Niké SBL si zaknihoval Šimon Matúšek. Proti „Novovešťanom“ si užil na palubovke 40 sekúnd. „Som veľmi rád za túto možnosť, veľa mi to ukázalo, v čom sa zlepšiť a hlavne na akom leveli trénujú extraligisti. V extralige sú na tom všetci omnoho lepšie fyzicky, aj herne v porovnaní s juniorskou ligou. Je veľmi ťažké proti hocikomu brániť, aj útočiť a najväčší rozdiel je podľa mňa v úspešnosti trojbodovej streľby. Od naozaj každého z družstva som si niečo zobral, obvzlášť sa mi však páči, akým lídrom je De'Sean Parsons a intenzita, s ktorou trénuje a hrá 'Baldy',“ prezradil Matúšek pre oficiálne facebookové konto klubu svoje dojmy z premiéry.

Foto: Daniel Faix