• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Na basketbalistov Svitu čaká už len jedno stretnutie základnej časti a potom sa pre nich začne kľúčová fáza sezóny - play off. V drese Iskry sa mimoriadne darí americkému rozohrávačovi Evanovi Singletarymu.

Šiesty najlepší ligový strelec (priemer 16,8 bodu na zápas) načal pod Tatrami prvú kapitolu v profesionálnom basketbale. "Zatiaľ hodnotím svoju prvú profesionálnu sezónu veľmi dobre. Viem, kde sa chcem v živote a basketbale dostať. Musím len pokračovať v tvrdej práci. Užívam si pôsobenie na Slovensku a hranie za Svit. Fanúšikovia Svitu sú skvelí, podporujú nás a ich podporu na a mimo palubovky si veľmi cením," vyjadril sa o doterajšom priebehu svojej sezóny Singletary.

V tíme trénera Michala Madzina sa vypracoval na prvého rozohrávača a člena základnej pätky, za čo sa pravidelne odvďačuje kvalitnými výkonmi. Aj s jeho veľkým prispením, našla Iskra v základnej časti doma premožiteľa v štyroch prípadoch a do vyraďovacej časti pôjde zo šiesteho miesta. "Sme šťastní za šiestu priečku. Samozrejme, najradšej by sme všetci skončili na prvom mieste. V konečnom meraní je však dôležité, že máme miestenku v play off," myslí si rozohrávač Svitu. 

Zatiaľ čo v domácom prostredí dokázali zdolať aj top tímy, vonku majú na konte len päť víťazstiev. "Myslím si, že víťazstvá nad top tímami nám dodávajú sebavedomie. Je to však basketbal, čo je hra, v ktorej každý môže zdolať každého a nezáleží pri tom, na akej pozícii ste. Som toho názoru, že vo vonkajších dueloch je našim problémom komunikácia. Doma komunikujeme spolu viac, ale vonku sa musíme viac spoľahnúť jeden na druhého," uviedol Singletary.

Aj napriek svojim doterajším priemerom - 16,8 bodu, 3,5 doskoku, 4,2 asistencie a 1,9 zisku, Singletary cíti medzery vo svojej hre. "Nie som úplne spokojný s mojimi výkonmi. Myslím si, že viem hrať ešte lepšie. Cítim však, že hrám konzistentne, čo je jeden z mojich cieľov. Nie je dôležité, či hrám alebo nehrám v základe, dôležité je, akým výsledkom sa skončí zápas," povedal americký basketbalista.

Podľa Singletaryho bude momentálnym cieľom tímu dobre zakončiť základnú časť a dobre sa pripraviť na stretnutia vyraďovacej časti.

Foto: Daniel Faix