• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Úvodná štvrtina základnej časti je za nami a v prípade basketbalistov KB Košice platí, že sa v nej predviedli ako mužstvo dvoch tvárí. V domácom prostredí Angels arény uspeli vo všetkých piatich vystúpeniach, zo štyroch ciest za súpermi však nepriviezli ani jediný triumf.

Nič na tomto tvrdení nezmenil ani sobotňajší zápas v Komárne. Na palubovke vicemajstra nevyhrávali ani na okamih a v priebehu štvrtej štvrtiny sa ocitli aj v osemnásťbodovom manku.

„Na ihriskách súperov stále iba hľadáme svoju tvár. Bohužiaľ tomu nebolo inak ani v Komárne. Snažíme sa však zostať pozitívni a budovať na tých lepších veciach. Vonku sa nám proste zatiaľ nedarí,“ povzdychol si po prehre 70:82 asistent trénera a športový manažér Býkov Richard Leško.

Košičania premenili v Komárne 42% zo svojich streleckých pokusov z poľa, pričom spoza perimetra boli úspešní iba v štyroch z dvadsiatich prípadov. Ako by im chýbalo sebavedomie, s ktorým víťazia doma.

„Je to o hlavách. Táto liga je tým špecifická a tímy sa cítia doma istejšie a sebavedomejšie. Neviem či je to definované hráčskou kvalitou, ktorá nepatrí medzi európsku či svetovú špičku, ale možno to hrá svoju rolu,“ zamyslel sa R. Leško, ktorému chýba väčšia energia zo strany hráčov hlavne vo chvíľach, kedy sa mužstvu nedarí: „Keď vedieme, tak ťaháme za jeden koniec povrazu, ak prehrávame, tak sa to rozsype a nevieme sa z toho vyhrabať. Vtedy chýbajú lídri, ktorí by to vzali na svoje plecia a zavelili k obratu. Na palubovkách súperov potrebujeme, aby potiahli piati hráči a nie jeden, či dvaja. Potrebujeme tam tímový výkon, ktorý zatiaľ neprišiel.“

V porovnaní s predošlými zápasmi sa v zostave Býkov neobjavil Američan Eric Palm. „Túto otázku v tejto chvíli nebudeme komentovať. Riešime ju,“ uviedol na tému Palm Richard Leško.

Ďalšiu šancu na zisk prvého víťazstva vonku dostanú hráči KB Košice v stredu, kedy vycestujú do Handlovej. Práve víťazstvom nad týmto súperom štartovali pred pár týždňami novú sezónu.

„Nebudeme sa vyhovárať na žreb, hoci sme až na ten výbuch v Žiline hrali vonku na palubovkách najsilnejších súperov. Jedno je nám jasné – body musíme voziť aj zvonku a keďže je Handlová tabuľkovo nižšie postavený tím, musíme tam konečne zabrať naplno. S našimi ambíciami to inak brať nemôžeme a v stredu to už musíme prelomiť,“ dodal s optimizmom v hlase Richard Leško.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk