• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

V stredu 21.10. nás čaká duel s Interom Bratislava. Naše vzájomné zápasy patrili vždy k najnavštevovanejším a najkvalitnejším v lige. Aj keď posledné roky bol pri vzájomnej konfrontácii úspešnejší náš rival, v semifinále Slovenského pohára 2020 sme Inter dokázali zdolať a od tohto zápasu sme sa odrazili ku konečnej výhre.

Napriek tomu, že v minulosti naše stretnutia znamenali boj o najvyššie priečky, v súčasnosti sa oba celky nachádzajú v inej pozícii v tabuľke na štvrtom (Inter) resp. šiestom (Prievidza) mieste priebežnej tabuľky Slovenskej basketbalovej ligy. Pred duelom sme vyspovedali francúzskeho krídelníka Romaina Louiserra, ktorý je štvrtým najlepším strelcom a druhým najlepším doskakovačom BC Prievidza.

- Začnime tým, aký bol tvoj hlavý dôvod vybrať si pre svoje pôsobenie Prievidzu?

"BC Prievidza je veľmi dobrý klub, ktorý pôsobí na profesionálnej úrovni. Vedel som, že príchodom sem môžem mať šancu zlepšovať moju hru a hrať medzi kvalitnými hráčmi."

- Vedel si o pláne klubu dávať šancu domácim hráčom a odchovancom?

"Áno a myslím si, že ide o veľmi dobrú vec. Mladí hráči tak majú šancu hrať proti starším a skúsenejším hráčom. Keď som bol mladší ja, dokázal som sa hrou proti starším hráčom zlepšovať."

- Kvôli aktuálnej situácii si si pravdepodobne nemal čas užiť mesto a jeho okolie. Je to pravda?

"Aj napriek tomu som stihol prechádzku okolo Bojnického zámku. Aj napriek opatreniam, ktoré treba dodržiavať to bol pre mňa relax a rovnako aj zábava. Prievidza a Bojnice sú podľa mňa dve veľmi pekné mestá."

- Poďme k zápasom. Napriek tomu, že zápasy ktoré sme prehrali vyzerali vo výsledku jednoznačne, so súpermi sme zväčša dokázali tri štvrtiny držať krok. Čo potrebujeme zlepšiť, aby boli zápasy so všetkými súpermi vyrovnané až do konca?

"Ešte stále nehráme najlepšie ako by sme mohli. Pracujeme však veľmi tvrdo a napredujeme deň čo deň. Myslím si, že hlavná vec ktorá nám v koncovkách chýba je tvrdosť a určité mentálne nastavenie. Keď sa nám podarí prekonať tieto problémy, bude pre nás jednoduchšie hrať s každým súperom vyrovnane celých 40 minút a aj vyhrať viac zápasov."

DSC 9381

- Čo tvoje doterajšie výkony? Si s nimi spokojný?

"Bez ohľadu na to ako dobre či ako zle hrám, nikdy nebudem s mojím výkonom spokojný. Som veľmi súťaživý, chcem vyhrávať a byť čo najlepší. Aj keby sa toto všetko podarí už zajtra aj tak by som nebol spokojný a chcel by som sa ďalej zlepšovať."

- Prejdime k nasledujúcemu zápasu proti Interu Bratislava. Ako vyzerá príprava na tento duel?

"Na súpera sa pripravujeme štandardne. Snažíme sa čo najlepšie pochopiť, akým je tímom a aké má individuality. Ja osobne si pozriem aj moje predchádzajúce zápasy, aby som videl, kde som spravil chyby."

- Čo potrebujeme zlepšiť oproti posledným zápasom, aby sme boli úspešní?

"Ak chceme byť úspešní, na rozdiel od predchádzajúcich zápasov, musíme lepšie riešiť niektoré situácie v obrane a rovnako robiť múdrejšie rozhodnutia v útoku."

- Čo by si na záver odkázal našim fanúšikom?

"Chcel by som sa poďakovať za podporu, ktorú nám dávate aj napriek tomu, že sa nemôžete zúčastňovať na zápasoch. Sľubujem, že budeme pokračovať v tvrdej práci a hrať tak, aby ste mohli byť na nás hrdí. Prievidza do toho!"

Zdroj: pdbasket.com

Foto: Lukáš Droppan