• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

S nálepkou ostrieľaného hráča vstupuje Stanislav Baldovský už do svojho tretieho roku v drese Iskre Svit. Bývalý reprezentačný krídelník našiel pod Tatrami opätovnú chuť do basketbalu, ktorú by rad dokumentoval ziskom ďalšieho cenného kovu pre „medvede“.

Tridsaťjedenročný basketbalista nemusel našťastie počas vynútenej prestávky riešiť svoju klubovú príslušnosť, ako to bolo v prípade väčšiny slovenských hráčov. Vo Svite mal platný kontrakt, vedenie klubu ho v plnej miere dodržalo a bez zmien pokračuje v spolupráci aj do nového ročníka. Potešila „Baldyho“ táto situácia?

„Samozrejme, že áno, aj keď by som bol najradšej, aby takáto situácia ako celosvetová pandémia nikdy neprišla. Všetko, čo mám v zmluve, tak splnili, čiže z mojej strany úplná korektnosť,“ odpovedal hráč Svitu.

Do Iskra arény prišiel v lete 2018 po troch rokoch v drese Košíc. Síce sa mu podarilo v drese KB zbierať úspechy, ale postupom času išla dole jeho minutáž a štatistiky. Vo Svite však s ním rátali ako s členom základnej zostavy, čo sa jasne ukázalo aj na tom, že patrí stále k oporám družstva. Pod Tatrami tak opäť raz našiel chuť a energiu do basketbalu. Súhlasí s tým aj samotný hráč?

„Určite áno, aj keď som nebol spokojný so sebou v predchádzajúcej sezóne. Budem robiť všetko preto, aby som mal ročník minimálne taký, ako keď som prvýkrát prišiel do Svitu a získal vtedy bronz. Jednoducho Svit je ako môj druhý domov, cítim sa tu super. Nemám žiadne negatíva a mám to kúsok do Spišskej Novej Vsi,“ vyhlásil Baldovský.

DSC 0886

Náročné mesiace bez súťažného basketbalu sú už nateraz minulosťou, tímy odštartovali s letnou prípravou a niektoré už majú za sebou aj prvé prípravné zápasy, vrátane Svitu. Doma bez pätice absentujúcich hráčov prehrali s Prievidzou 69:80. Ako to vyzerá s Baldovským a jeho spoluhráčmi?

„Prvý mesiac som nič nerobil, bol som doma a maximálne som si šiel niečo nakúpiť do obchodu. Keď sa zmiernili opatrenia, tak som sa hlavne venoval turistike a chodil som behávať. Tí, čo sme mali zmluvy, tak sme skoro mesiac a pol trénovali s trénerom. Bolo to pre nás úplne super. Ráno sme behávali vonku a na večer sme mali v hale normálny tréning. Zatiaľ maká slovenská časť kolektívu a zapojili sa už aj Srbi. Netuším zatiaľ, kedy sa k nám pripoja Američania,“ uviedol 31-ročný krídelník.

Pohľad na aktuálnu súpisku Iskry je zaujímavý, vedenie klubu sa drží dlhodobého cieľa vychovávať zo svojich odchovancov platných členov A-tímu. Viac rokov mali navyše dobrú ruku aj pri výbere legionárov. V tomto mixe bude patriť Baldovský k najskúsenejším hráčom na súpiske. Aké má očakávania a ciele od nového ročníka? „Na túto otázku teraz ťažko odpovedať, lebo zatiaľ sme iba na začiatku prípravy. Až keď budeme kompletní a budeme aj zohratí, tak sa uvidí, ako sme na tom,“ odpovedal Baldovský.

Foto: Daniel Faix