• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Ani tretí finálový duel nedopadol pre basketbalistov Komárna víťazne. Na Pasienkoch opäť neboli ďaleko od triumfu, v zápase im však opäť zlyhala úspešnosť streľby, hlavne za tri body. Podľa trénera "obuvníkov" Richarda Ďuriša však ešte nič nie je stratené v tejto sérii.

"Opäť vyrovnaný duel, opäť sa rozhodlo v závere. Stále nás nedrží v tejto sérii trojková streľba, to bol rozdiel. Inter dal jedenásť pokusov, my sedem. Mali sme opäť dvadsať útočných doskokov. Hráčom sa nedá vyčítať, že by nechceli alebo nebojovali. Ja si myslím, že sú to nejaké skúsenosti, sebadôvera alebo sebavedomie. V koncovke máme smolu, koše sú už skoro vnútri, ale vypadnú. Myslím si, že pre divákov atraktívny a napínavý zápas. Bavili sa oba fanúšikovské tábory. Kvôli ľuďom sa to robí. Jeden určite vždy musí vyhrať, jeden prehrať. Nás to nesmierne mrzí, že sa nám to nedarí. Ideme ďalej, koniec bude až vtedy, keď niekto vyhrá štvrtý zápas a v 40. minúte zazvoní klaksón," povedal Ďuriš v pozápasovom hodnotení.

Jeho zverenci boli tentoraz v inej situácii, oproti predošlým dvom zápasom museli doťahovať od úvodu. Slabšia tretia štvrtina sa ukázala ako najsilnejšou zbraňou. "Každý zápas je iný. Vtedy sme vyhrávali polčas, teraz sme polčase prehrávali o päť bodov. Trochu sme viac rotovali hráčov v prvom polčase, aj v tretej štvrtine sme sa snažili nechať oddýchnuť Tomiča, aby bol v závere svieži," uviedol kormidelník Komárna.

Ďuriš mierne obmenil pred tretím zápasom základnú zostavu, namiesto Filipa Haladu štartoval od začiatku Farad Cobb. Aj táto zmena priniesla pozitívny efekt v podobe väčšieho bodového prínosu lavičky. "Snažili sme sa trochu mentálne zdvihnúť Cobba aj tým, že pôjde do základu. Vieme, že Filip Halada má dobrú fazónu. Práve tie jeho body z lavičky mali byť oživením, čo sa aj potvrdilo. Zahrali aj Andrej Kuffa s Borisom Bojanovským, takže tam je zlepšenie. Pokiaľ sa naši hráči od zápasu k zápasu zlepšujú, tak je to, o čom by trénerská robota mala byť. Som z toho rád a verím, že doma ešte nepovieme posledné slovo. Už sa nie je na čo šetriť, možno to bude náš posledný zápas spolu. Verím, že sa rozlúčime takými výkonmi, aké podávame teraz," vysvetľuje tréner svoje rozhodnutie. 

Komárňanskí hráči mali mnoho príležitostí na zlomenie svojho súpera, ale v kľúčovej fáze premieňal body opäť Inter. "Ak si pozrieme video, tak budeme vidieť, že boli naši hráči v otvorených pozíciách. Robili sme aj prieniky, ktoré sme nedotiahli do konca. Tie pozície sme si vybudovali, ale bohužiaľ chýbalo možno trochu rutiny alebo pokoja, aby sme to premenili. Bolo to o pár strelách, ktoré mohli byť v náš prospech. Mrviš s Rančíkom na druhej strane premenili, preto sú takí hráči, akí sú. Naši hráči sú na dobrej ceste, aby z nich bol ďalší Rančík, lebo to treba pre slovenský basketbal," povedal Ďuriš. 

Komárno tak prehralo po výsledku 73:79 aj tretí finálový zápas a aj naďalej zostáva Inter jediným tímom, ktorý nedokázali v tejto sezóne poraziť. "Nemyslím si, že by bolo z našej strany o nejakej dôležitosti, ale o tom, že už všetci chceme a túžime Inter poraziť. Myslím si, že si to aj zaslúžime. Zatiaľ to neprichádza, máme na to minimálne ešte jeden pokus. Verím, že to v tejto sezóne vyjde. Chalani si za nasadenie na tréningoch a zápasoch počas celej sezóny, spolu s našimi skvelými fanúšikmi si zaslúžia aspoň jednu výhru s Interom," myslí si tréner vicemajstra. 

Pred štvrtým stretnutím na domácej palubovke už nebudú "obuvníci" pod takým tlakom, v sérii už totiž nemajú čo stratiť, môžu zabojovať o jej natiahnutie minimálne na ďalší duel. Podľa Ďuriša sa to môže javiť ako výhoda: "Do štvrtého zápasu pôjdeme s tým, že nemáme čo stratiť. Budeme hrať doma, pred našimi divákmi, ktorí boli skvelí počas celej sezóny. Stoja pri nás a my sa im chceme odvďačiť takými výkonmi, aby neodchádzali so slzami v očiach, ako tomu bolo v stredu. Radšej aby boli slzy šťastia."

Foto: Vladimír Dorňák