• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Výbornú bilanciu drží na Slovensku krídelník Komárna Filip Halada. Český basketbalista si zahral v drese "obuvníkov" už tretie finále po sebe, druhýkrát získal s tímom striebro. Čo mu priniesla tretia sezóna na slovenských palubovkách?

Po pôsobení v Čechách začal zbierať Halada úspechy na Slovensku. V tejto sezóne z toho bolo druhé miesto v ligovej súťaži a celkový triumf v Alpsko-jadranskom pohári. "Je to veľký úspech. Nikto na začiatku nečakal, že budeme hrať finále. Mali sme problémy so zraneniami, mali sme nových hráčov. Tak to v tíme beží. Celá sezóna bola veľmi dlhá, ale úspešná. Hrali sme aj Alpsko-jadranský pohár, čo bol v konečnom dôsledku veľký úspech. Môžem hodnotiť túto sezónu ako veľmi úspešnú. Teraz je to sklamanie, ale to je normálne vo finále. Za pár dní sa to v hlave dá do poriadku a budeme šťastní. Môžem byť pyšný na svojich spoluhráčov, odviedli sme počas celej sezóny veľmi dobrú robotu. Urobili mi veľkú radosť," poznamenal po finále Halada.

Aj s jeho prispením si Komárno drží výbornú bilanciu, finále s Interom bolo pre "obuvníkov" v poradí piate za šesť sezón. Čím si Halada vysvetľuje, že sa klubu aj napriek hráčskym a trénerským rošádam darí pravidelne prebojovať medzi dva najlepšie celky sezóny? "Je to proste neskutočné. Pred sezónou takmer nikto Komárnu neverí, ale Komárno je vždy čiernym koňom súťaže. Som tu tretím rokom a som veľmi rád, že som hral tretí rok po sebe finále. Je to o dobrej partii. Tím sa v tejto sezóne trochu zmenil, prišli nám však nové opory, niektoré zostali. Myslím si, že tí, ktorí zostali, tak opäť vytvorili dobrú partiu. Zobrali k sebe nových hráčov, zapadli do tímu veľmi dobre. Som toho názoru, že v Komárne je dobrá atmosféra. Fanúšikovia sú k nám veľmi milí, chodia nás podporovať. Chcem sa im poďakovať za podporu počas celej sezóny. Nebola to jednoduchá sezóna. Dotiahli sme to však do finále a môžeme byť šťastní," odpovedal český basketbalista.

Zranenie Sinišu Biliča a tiež užšia rotácia, podľa Haladu tieto faktory zohrali úlohu pri konečnom výsledku série s Interom: "Inter mal väčšiu rotáciu. Dlhá sezóna a únava prišla, sú to i nervy a vypätie. Ak chcete hrať kvalitný basketbal, tak musíme mať trochu širšiu rotáciu. Zranil sa nám kapitán Siniša Bilič, ktorí ťahal Komárno počas celej sezóny. Bola to veľká strata, hrával takmer 30 minút na zápas. To, čo sme však dokázali vo finále, tak proste klobúk dole pred mojimi spoluhráčmi."

Halada potvrdil aj vo svojej tretej sezóne na Slovensku vysoký herný štandard, v priemere si pripísal v komárňanskom drese na svoje konto 10,0 bodu, 3,9 doskoku, 1,4 asistencie a 1,0 zisku. "Som spokojný so svojimi výkonmi. Boli tam zdravotné problémy počas vianočných sviatkov, keď som bol zranený. Tak to však v športe chodí. Boli v tejto sezóne aj ťažké momenty, ale som pyšný na svojich spoluhráčov, že ma ťahali. Našiel som si tu veľmi dobrých kamarátov, v Komárne sa mi veľmi páči. Sú tu milí ľudia, takmer je to moja druhá rodina," povedal na záver hráč Komárna.

Foto: Vladimír Dorňák