• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Pred sobotňajším súbojom KB Košice – Prievidza sa hovorilo hlavne o špeciálnej motivácii kvarteta Býkov. Tréner Miljan Čurovič a trojica Svetozar Stamenkovič, Igor Marič a Richard Körner dopomohla Baníkom k majstrovskému titulu v roku 2016. Dalo sa teda čakať, že zápas proti bývalému klubu nebudú brať ako hociktorý iný.

„Veľmi rád som videl Marka Batinu, Mareka Jašša a všetkých chlapcov, s ktorými som spolupracoval. Teraz som však koncentrovaný na prácu v Košiciach. Ak by sme hrali proti Partizanu Belehrad, tak by som mal úplne iné emócie,“ pousmial sa Miljan Čurovič. „Takto som bral Prievidzu ako hocijakého súpera. Pred trénerom Pannonem i celým družstvom som mal plný rešpekt, ale sústredil som sa len na nás.“

Faktom je, že túžba vyhrať bola pred súbojom proti Prievidzi obrovská. To nepopiera ani srbský tréner, ktorého hlas bol po víťazstve 94:85 poriadne chrapľavý. „Veľmi sme boli motivovaní. Na tréningoch, v polčase a počas samotného zápasu. Som rád, že chlapci zareagovali takto a napravili dojem z Levíc. V nedeľu dostali voľno a od pondelka sa začneme pripravovať na Inter. Na palubovke majstra nás čaká veľká výzva.“

Pred cestou do Bratislavy sa však ešte vrátime k súboji proti Baníkom. Košičania v ňom predviedli trinásť úspešných trojkových pokusov a po vyrovnanej prvej štvrtine mali zápas až do konca pod svojou kontrolou.

„Bol to naozaj pekný basketbal. Padlo veľa bodov, diváci videli veľa pekných akcií. Pre mňa je veľmi dôležité, že sme ukázali reakciu po katastrofálnej hre v Leviciach. Nešlo o to, že sme tam prehrali, ale ako sme tam vyzerali v prvom polčase. Chlapci ukázali charakter a s Prievidzou sa pobili,“ zdôraznil tréner Čurovič.

Chlieb sa napokon lámal na prelome polčasov. Prestávku strávili Košice s krehkým štvorbodovým náskokom, no po ňom si vybudovali dvojciferný náskok. Ten udržiavali až do konca a posledné tri body hostí prišli až v poslednej sekunde, ked už diváci na tribúnach oslavovali.

„Zápas sme mohli zlomiť aj skôr, ale ja som rád, že sme ho dokázali vyhrať múdrou hrou. Proti veľmi kvalitne hrajúcemu súperovi je to cenné,“ uviedol Miljan Čurovič, ktorý ocenil v prvom rade tímový výkon svojho mužstva. Z individuálneho pohľadu sa blysol hlavne rozohrávač Radenko Pilčevič, ktorý nasúkal 23 bodov. „Príchod Pilčeviča nám veľmi pomohol, ale stále to chce čas. On si musí zvyknúť na tím, tím si musí zvyknúť na neho. Nie sú to výhovorky, ale fakty. Máme výborný tím, máme výborných hráčov. Zatiaľ sa však bohužiaľ stále iba zohrávame. Máme obrovskú kvalitu, ktorú musíme ukazovať na ihrisku. Nesmieme si dovoliť zakopnutia ako v Žiline či herný prejav ako v Leviciach,“ dodal Miljan Čurovič.

Autor: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk

Foto: Lukáš Droppan