Vytlačiť
Kategória: Rozhovory

V druhej sezóne medzi profesionálmi vymenil komárňanský dres za levický. Slovenský pivot Boris Bojanovský sa napevno usadil v základnej päťke trénera Levických Patriotov Tea Hojča, s ktorou bojuje o čelo tabuľky.

Dvadsaťštyriročný basketbalista má pri tom za sebou náročné leto, pre operáciu vynechal veľkú väčšinu predsezónnej prípravy. Aj napriek tomu dostal od trénera Patriotov dôveru hneď v úvode novej sezóny, keď sa z neho stal člen základnej päťky. „Som už takmer úplne fit. Veľmi si vážim dôveru od trénera, ktorý aj napriek tomu, že som vymeškal väčšinu letnej prípravy, tak mi dával šancu od začiatku. Dúfam, že sa mu odmením za to dobrými výkonmi. Byť v základnej zostave je dobrý pocit. Podľa mňa je však jedno, či odohráš takú istú minutáž ako hráč v základe alebo prídeš z lavičky,“ povedal Bojanovský o svojej pozícii v družstve.

V porovnaní s predchádzajúcou sezónou však vzrástla užitočnosť slovenského reprezentanta na ihrisku. Dokumentujú to hlavne priemerné štatistiky, Bojanovský nastúpil už do dvanástich stretnutí (Eurovia SBL a Alpsko-jadranský pohár). Tímu vypomáha 7,7 bodmi, 5,0 doskokmi, 1,4 asistenciami a 1,3 ziskmi. Jeho index užitočnosť má priemernú hodnotu 12,8. „Podľa mňa som sa veľmi nezmenil vo svojej hre, ale v poslednom čase naberám trošku sebavedomia na ihrisku. Dúfam, že v tom budem pokračovať a pomôžem tímu vo všetkých aspektoch,“ vyjadril sa pivot Levíc k svojim výkonom.

Po nie práve ideálnom štarte profesionálnej kariéry, má Bojanovského basketbalová cesta oveľa jasnejšie kontúry. Vedenie Levíc totiž podpísalo s ním, Martinom Bachanom a Šimonom Krajčovičom kontrakt na dva roky, čím jasne deklarovalo dlhodobý záujem o ich služby. „Klub nás všetkých troch mladých Slovákov podpísal na dva roky, aby s nami pracovali a pomohli nám do budúcnosti. Veľmi si to vážime,“ vyhlásil Bojanovský.

Levičania majú za sebou výborný vstup do sezóny, v Alpsko-jadranskom pohári majú nakročené do vyraďovacích bojov a v Eurovia SBL sú po prvej štvrtine základnej časti na druhom mieste tabuľky. „Začali sme dobre, so sezónou som teda zatiaľ spokojný. Stále sa však môžem zlepšovať, musím pracovať, aby som mohol viac pomôcť tímu,“ myslí si 24-ročný pivot. Z dvanástich súťažných duelov prehrali Patrioti len dva. Čo bolo podľa Bojanovského kľúčom k doterajším výsledkom? „Máme v tíme desiatku kvalitných hráčov. Viem, že nie všetci budeme mať každý zápas super štatistiky, takže aj keď nemám štatisticky dobrý zápas, tak som pozitívne naladený. Snažím sa pomôcť tímu aspoň v maličkostiach, ktoré sa neukážu v štatistikách, ale pomôžu nám vyhrať zápasy,“ odpovedal na záver hráč Levíc.

Foto: Lukáš Droppan