• 1.

    LEV Levice
    25-7 57
  • 2.

    PDA Prievidza
    20-12 52
  • 3.

    SVT Svit
    19-13 51
  • 4.

    KMR Komárno
    19-13 51
  • 5.

    HAN Handlová
    18-14 50
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-16 48
  • 7.

    INT Inter
    13-19 45
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-22 42
  • 9.

    NIT Nitra
    4-28 36

Dosť bolo rečí o neschopnosti Býkov zvíťaziť na palubovke súpera. K doterajším piatim domácim triumfom pridali v Handlovej už aj víťazstvo zvonku a druhú štvrtinu základnej časti tak odštartovali najlepším možným spôsobom.

„Zápas sme po celý čas kontrolovali. Handlová sa párkrát dotiahla na rozdiel desiatich bodov, ale potom sme si urobili väčší náskok a už to išlo samo. Napokon sme vyhrali veľmi slušným rozdielom,“ vracia sa k stredajšiemu triumfu 113:80 kapitán Richard Körner, ktorému to na ihrisku Baníkov sypalo. S devätnástimi bodmi sa o titul najlepšieho strelca zápasu podelil so Svetozarom Stamenkovičom. Základom úspechu však bol tímový výkon a silné odhodlanie ukončiť sériu štyroch prehier vonku. „Vedeli sme, aké chyby sme urobili predtým. Analyzovali sme ich, opravili sme ich a išlo to lepšie. Nebol to ľahký zápas, ale zvládli sme to. Iste, nelietame teraz v oblakoch a víťazstvo nepreceňujeme. Vieme, že Handlová nemá kvalitu ako mali doma napríklad Inter, Levice či Komárno.“

A ktoré herné prvky by kapitán Býkov vyzdvihol z pohľadu zápasu v Handlovej? „V prvom rade sme si dobre posúvali loptu. Skórovalo veľa hráčov, behali sme protiútoky a nastrieľali sme veľmi veľa košov. Celkovo to bol veľmi otvorený zápas bez dôsledných obrán na oboch stranách.“

Pozornosť basketbalistov KB Košice sa teraz opäť presúva do domácej haly. Najbližší zápas proti Žiline však neodohrajú v tradičný sobotňajší termín, ale v Angels aréne sa tentoraz predstavia netradične v nedeľu o sedemnástej hodine. Posunutie zápasu má na svedomí koncert „We love 90´s“. Pôjde sa Rišo pred zápasom roztancovať na staré známe hity? „Musím povedať, že mne sa hudba deväťdesiatych rokov páči a celkom by som si to užil. Predpokladám však, že tam budeme mať tréning a navyše pred zápasmi nechodím vonku. V hlave mám teda iba zápas proti Žiline, ktorej máme čo vracať. Veľmi dobre si pamätáme na prvú porážku u nich. Vtedy nás tam skolila maródka, teraz sa však nemáme na čo vyhovárať a musíme vyhrať. Chce to však stodesaťpercentný prístup, pretože Žilina ukázala dobré výsledky a naposledy vyhrala na Karlovke.“

Vo prvom vzájomnom súboji prehrali oslabení Býci pod Dubňom tesne 89:90 a doposiaľ ide o jedno z najväčších prekvapení aktuálnej sezóny. V nedeľu urobia Košičania všetko preto, aby sa žiadna podobná dráma nekonala.

„Doma im musíme jednoznačne vrátiť tú prvú prehru. Nevidím žiadnu šancu, že by tu mohli zvíťaziť. Sú nováčikom, ktorý nemá taký silný káder ako my. Bude to hlavne o ubránení troch, štyroch individualít, ktoré tam majú a z ktorých sa utrhne vždy niekto iný. Nemajú však taký vyrovnaný tím ako my a kolektívnou hrou ich musíme predčiť. Keď odstavíme od lopty spomínané opory, tak to bude jednoduchý zápas. Ak ich necháme rozstrieľať sa tak, ako v prvom zápase, tak to nebude nič ľahké,“ zdôraznil Körner.

Po zápase proti Žiline vycestujú zverenci Miljana Čuroviča do Bratislavy na súboj proti Karlovke a následne sa predstavia v Spišskej Novej Vsi. Býci tak pochopiteľne veria, že séria proti tímom z nižších poschodí tabuľky im pomôže viazať víťaznú sériu.

„Potrebujeme nejakú šnúru a verili sme, že príde už skôr. Pôjdeme naplno a verím, že sériu zápasov proti tzv. ľahším súperom zvládneme bez zaváhania,“ dodal Richard Körner.

Dodajme, že nedeľňajší zápas KB Košice – Žilina začne v Angels aréne o sedemnástej hodine.

Autor a foto: Peter Jesenský, zdroj: kbkosice.sk