• 1.

    LEV Levice
    23-7 53
  • 2.

    PDA Prievidza
    19-11 49
  • 3.

    SVT Svit
    18-12 48
  • 4.

    KMR Komárno
    18-12 48
  • 5.

    HAN Handlová
    16-13 45
  • 6.

    SNV Rytieri
    16-15 47
  • 7.

    INT Inter
    11-19 41
  • 8.

    LUC Lučenec
    10-21 41
  • 9.

    NIT Nitra
    4-25 33

Basketbalisti BK 04 AC LB Spišská Nová Ves sa ocitli v nezávideniahodnej situácii. Tím, ktorý sa pred sezónou netajil play off ambíciami, uzatvára po 13. kole ligový pelotón. Na ôsmu Karlovku Spišiaci strácajú len dva body, no koniec základnej časti je ešte pre Novovešťanov našťastie, v nedohľadne.

Príčin, prečo drží Spišská Nová Ves koncové svetlá v tabuľke je viacero, najvypuklejšou sa však javí zdravotný stav hráčov. Juríček stále bojuje s mononukleóznym vírusom, Marshall má zlomený členok, L'Africaina trápia nevysvetliteľné bolesti hlavy, Bulatovič má problémy s kolenom a chorý bol už aj Adam Antoni. A pritom práve na týchto menách chceli Spišiaci vystavať svoju hru. Reprezentačná prestávka tak Spišiakom prišla náramne vhod. Antoni je už späť v tréningovom procese, a je veľká nádej, že Bulatovičovo koleno sa do dvoch – troch týždňov umúdri.

Ak všetko pôjde podľa plánov, koncom decembra sa k tímu opäť pripojí Marshall, jeho rehabilitácia v Kanade prebieha podľa predpokladov. L'Africain by mal 29.11. na Karlovke hrať, záleží na jeho pocitoch, zranenia hlavy sú príliš chúlostivé a nepredvídateľné. Návrat Juríčka je zatiaľ v nedohľadne, manažment dúfa, že v januári bude na palubovke. Pri Hornáde však rozhodne nehádžu flintu do žita. 

„Určite máme stále hlavy hore, sme športovci, musíme bojovať. Nechcem, aby to znelo ako výhovorka, ale zranenia až príliš zasiahli do nášho tímu. V poslednom kole pred reprezentačnou prestávkou sme proti Košiciam hrali bez piatich hráčov základnej rotácie, to by položilo každý tím. Musíme sa však pozerať dopredu a neprestávať veriť a jednoducho zabojovať. Repre prestávka nám určite pomohla, ja som si chvíľu od basketu oddýchol, ale už sa neviem dočkať ďalšieho zápasu. Takže, určite sa nevzdávame a ideme bojovať o to play off, aj keby neviem čo sa malo stať,“ burcuje kapitán Spišiakov Lukáš Krajňák.

Autor: Oliver Búza, zdroj: basketball-snv.sk

Foto: Jakub Ruman